• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Маринов: Чакаме Великобритания да каже дали камиона от Есекс е с български номера и табели (СНИМКИ)

Министър Маринов: Чакаме Великобритания да каже дали камиона от Есекс е с български номера и табели (СНИМКИ)

/КРОСС/ МВР няма официална информация за камиона във Великобритания, в който са намерени тела и за който се твърди, че е пристигнал от България.

Официална информация по линия на Министерството на вътрешните работи или други канали не е постъпвала до момента”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Проведох разговор с полицейския представител във Великобритания. Информацията, която има е от публикации в местни медии на този етап. Очакваме от там, подробна информация по отношение на камиона, неговото движение, дали е с български табели, дали е с българска регистрация, откъде идва. Към момента такава официална информация нямаме, когато я получим ще бъдете уведомени“, добави Маринов.

Камион с 39 тела бе открит в Грайс, графство Есекс, Източна Англия. Шофьорът, който е 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е задържан от полицията. Властите смятат, че камионът идва от България. Полицията заяви, че са сигнализирани от бърза помощ малко преди 1:40 ч. след откриването на контейнер за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд.

“В момента сме в процес на идентифициране на жертвите. Обаче предвиждам, че това може да бъде дълъг процес”, каза главният началник на полицията в Есекс Андрю Маринер. “Вярваме, че камионът е от България”, добави той.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс, съобщиха от МВнР.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.