• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Путин забрани обидите срещу държавата в Интернет

Путин забрани обидите срещу държавата в Интернет

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин подписа пакета от закони, които налагат ограничения на онлайн медиите и предвиждат наказателна отговорност за оскърбления в интернет срещу държавните символи и институциите на властта на Руската федерация, предаде БТА.

Критиците на Кремъл виждат в новите закони опит за задушаване на критиката и затягане на контрола върху медиите, отбелязва агенцията.

В началото на този месец руският парламент одобри закон, който въвежда тежки глоби за публикуване на материали, които „оскърбяват човешкото достойнство и обществената нравственост, проявяват явно неуважение към обществото, държавата и официалните държавни символи на Руската федерация или органите, осъществяващи държавната власт".

„При забелязване на такава информация в информационно-телекомуникационните мрежи" генералната прокуратура следва да изисква „мерки по отстраняването на такава информация, а ако тя не бъде отстранена - да се ограничава достъпът до информационните ресурси, които я разпространяват", отбелязва ТАСС.

Ако притежателят на въпросния ресурс, след като бъде уведомен от интернет провайдера, не отстрани въпросната информация в рамките на едно денонощие, провайдерът е длъжен да блокира сайта.

Глобите нарастват с всяко следващо нарушение, като при две и повече нарушения се предвижда и „административен арест до 15 дни" за „дребно хулиганство".

Друг закон предвижда блокиране на всеки, който разпространява онлайн „фалшиви новини", сметнати за заплаха за общественото здраве и сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Адолф Путлер

Държавата, това съм аз

19.03.2019 08:07:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.