• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Учениците ни първи по дрога в Европа", информира "Телеграф", като цитира изследвания, представени пред Общинския съвет във Варна. От Националния център по наркомании в Суходол са съобщили за вестника, че най-малките пациенти са 12-годишни, те смесвали водка с амфетамини.

Бедните обедняват, богатите увеличават състоянието си, информира "Стандарт". 170 хиляди 165 българи имат на влог в банките над един милион лева за 2017 г. Данните са на БНБ. За една година депозитите над 1 милион лева са се увеличили с 9,3 на сто, докато дребните влогове от хиляда до две хиляди лева са по-малко с 1,3 процента.

"24 часа" информира на първата си страница: "Българин в екипа, който изстреля най-мощната ракета в света". 23-годишният Орлин Велев-джуниър е част от "Спейс Екс". Той отказал стипендия и докторантура, за да работи за милиардера Илън Мъск, пише вестникът и обещава цялата история в утрешния си брой.
"Среднисти шетат в Народното събрание", информира "Труд". Става дума за хора без висше образование, които консултират, като нещатни сътрудници, депутати. Има двайсет такива случая, най-фрапиращ е този с отстранения от съда кмет на Септември Марин Рачев, обвинен в злоупотреби, който консултира по икономически въпроси депутатка от ГЕРБ.

Девет поуки от грипната пандемия отпреди сто години помества "24 часа". През 1918 г. умират най-малко 60 милиона души, повечето от тях млади и здрави. Повечето смъртни случаи са се дължали на развила се като последствие бактериална пневмония.

Васил Михайлов отказа почетната награда на Съюза на артистите ИКАР, пише "Труд" на първа страница. "Това е моят протест за всичко в театъра", обясни актьорът. Той се извини на хората, които с радост приемат наградата. "Телеграф" пише: "Заради стари вражди, Васил Михайлов отказа ИКАР". Той не признава Съюза на артистите, който връчва наградата. Вестникът цитира актьора, който заяви, в интервю за БНР "Най-големият ми въпрос е защо младите хора не членуват в този Съюз на артистите..."

Опасно време в 22 области днес, предупреждава "Стандарт". Повечето от областите ще са засегнати от силен вятър, а другите - от обилен снеговалеж.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.