• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Водещата компания за корабно снабдяване "Транс-Мар Сървисиз" в изпълнение на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Водещата компания за корабно снабдяване "Транс-Мар Сървисиз" в изпълнение на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

 

 

/КРОСС/На 26.10.2018 г. в гр. Варна, хотел „Аква", се проведе конференция във връзка с изпълнение на проект BG05M9OP001-4.001-0164-C01 "Транснационални партньорства за заетост и растеж в "Транс-Мар Сървисиз" ЕООД, реализиран в партньорство с гръцката компания Global Navigation Solutions SA. Проектът беше стартиран през октомври миналата година чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г., процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-4.001 „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж".
На събитието г-н Сергей Серопян, ръководител на проекта и управител на компания „Транс-Мар Сървисиз" ЕООД, представи целите по проекта и постигнатите резултати в следствие на изпълнението му. Представените на конференцията дейности бяха:
• Дейност № 1: Организация и управление;
• Дейност № 2: Информираност и комуникация;
• Дейност № 3: Адаптиране и/ или валидиране на социалните иновации, които могат да са на база на иновативни модели, практики, услуги, продукти от други държави и/или пилотно прилагане на разработени иновативни подходи и модели;
• Дейност № 4: Повишаване на капацитета на партньорите и заинтересованите страни по отношение разработването, прилагането, мониторинга и оценката на добри практики и иновативни подходи чрез организация на семинари, работни дискусии и обучения с цел насърчаване обмена на опит и информация, добри практики и иновативни подходи между партньорите и други заинтересовани страни;
• Дейност № 5: Дейности за оценка на постигнатите резултати от гледна точка на приложимостта на неговите иновативни елементи;
• Дейност № 6: Дейности за разпространение на постигнатите резултати;
• Дейност № 7: Изготвяне на специфични анализи и изследвания на опита на други държави- членки;
• Дейност № 8: Изграждане и/ или включване в партньорски мрежи, туининг (побратимяване).
Екипът на компанията е успял да изпълни успешно основната цел предвидена в проекта, а именно да подобри междурегионалното и транснационалното сътрудничество между партньори от страни-членки на ЕС чрез трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подходи към намиране на решения за общи проблеми и изграждане на специфични умения за партньорства в следните области:
- Пазара на труда и качеството на работните места;
- Социално включване и борба с бедността, здравеопазването, равни възможности и недискриминация, условия на труд;
- Изграждането на административния капацитет в горните области;
- Приспособяване на работниците, предприятията и предприемачите към промените;
- Насърчаване на транснационалното сътрудничество по отношение на обмяна на опит, добри практики и модели.
Общият период на изпълнение на проекта е 14 месеца с начална дата на изпълнение: 17.10.2017 г. и крайна дата: 17.12.2018 г.
Oбщата стойност на проекта е 195 532,31 лв., от които размера на европейското финансиране е на стойност 185 755,69 лв., а стойността на националното финансиране е в размер на 9 776, 62 лв.

Компания "Транс-Мар Сървисиз" ЕООД е основана през 2006 година в град Варна и към момента е най-големият и разнообразен склад за морски технически стоки не само в България, а и в Румъния - поддържат налични над 1300 артикула. Това ги превръща в един от най-големите доставчици в Черноморския регион.
С реализацията на проектните дейности компанията подобри портфолиото от предлагани услуги като успя да внедри следните иновативни практики:
 Иновативна практика за отпечатване на морски навигационни карти, чрез системата „Печат при поискване", закупувайки необходимото оборудване и консумативи.
 Иновативна практика при изработка на морски трапове, като към екипа на фирмата се присъединяват двама морски специалисти, които преминаха специализирано обучение. Беше реализирано допитване до различни експерти с познания в морското оборудване и изискванията към тях в подкрепа за адаптирането на иновативните методи и подходи в компанията, включително и по разработване, внедряване на процедури за оценка от значение при изработването на морски трапове - MED процедури и форми.
Компанията е взела участие и на редица международни форуми като Europort; Posidonia; Annual Convention of the International Shipsuppliers & Services Association (ISSA); International Marine Purchasing Association (IMPA); ShipBrokers'Dinner. По време на пътуванията в чужбина (Холандия, Гърция, Турция, Великобритания) експертите от „Транс-Мар Сървисиз" са изградили успешно сътрудничество с колеги от бранша. В процес са на разработване на анализ за изследване опита на партньори и изграждане на партньорска мрежа за транснационални партньорства.

Изпълнението на проекта спомогна за това да се подобри качеството на работа в компанията, въвеждането на нови системи за развитие на човешките ресурси и подобряване на организацията на условията на труд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.