• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Изкуствен интелект вече четe и разбира текст по-добре от човека

Изкуствен интелект вече четe и разбира текст по-добре от човека

/КРОСС/ Четенето и разбирането на текст е един от най-важните критерии за грамотност. Той става все по-лесно достижим и за изкуствения интелект. Алгоритми на Alibaba и Microsoft за пръв път са изкарали по-добри резултати на теста за четене на Университета в Станфорд от хората, съобщава онлайн изданието Engadget, цитирано от Vesti.

Изкуственият интелект на китайската компания Alibaba е първата, която е постигнала високия резултат на теста. Тестът съдържа над 100 000 въпроса по над 500 отделни статии и текста от Wikipedia. Той е смятан за един от най-добрите индикатори за способността на машините да четат и разбират текстове правилно.

В крайна сметка резултатът на алгоритъма на Alibaba е 82,44, докато резултатът на реалните хора е 82,304.

Изкуственият интелект на Microsoft също е завършил теста успешно. Неговите резултати са дори по-високи - 82,650, като са обработени ден по-късно.

Изкуствените интелекти и на двете компании са разработени отделно. Една от основните цели на теста е да провери дали даденият алгоритъм може да обработва голямо количество информация и след това да дава конкретни и точни отговори на множество въпроси, свързани с тези данни.

Това трябва да позволи на изкуствения интелект да разбира правилно големи обеми текст и дава ясни отговори на всякакви въпроси, например "откъде произлиза дъждът", отбелязва пред Bloomberg Луо Си, един от главните хора в екипа на Alibaba за разработката на изкуствен интелект.

Тази технология ще позволи създаването на най-различни интерактивни услуги - от виртуални гидове в музеи, до системи за обслужване на клиенти, онлайн медицински консултации и др.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.