• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ "Педофили зарибяват деца с игри в интернет мрежата". Извратеняци имали по 600 малолетни приятели в мрежата, пише „Телеграф". По информация от ГДБОП, педофилите ловуват в над 150 сайта за игри или във "Фейсбук". Когато този вид престъпници стигнат до съд, в повечето случаи се отървават с по-леки присъди, защото формулировката не е педофилия, а разпространение на порнографски материали. "Говорете с децата си", съветват специалисти.

Според вестник „Сега", "50 процента от временно наетите с бюджетни пари пак стават безработни". Констатацията е от първата официална оценка на субсидираната заетост. Проучването обобщава, че ще има повече ефективност, ако парите се насочат към частния сектор, а не, както е сега, към общините.

"Сега" съобщава и че социалните помощи отново са в преразход, както миналата година.

Водеща тема на „Новинар" е идеята за нов земеделски бизнес, с който гурбетчиите ни ще се завърнат. Става дума за отглеждане на шафранови минзухари, нашумяло в района на Кърджали.

„Стандарт" помества репортаж за това как юпита са станали фермери в Родопите с биопроизводство.

В „24 часа" министърът на земеделието Десислава Танева казва, че, за да има повече фермери у нас, се променя моделът на субсидии.

„Монитор" съобщава на първа страница: "Фирми отказват да наемат служители с кредити", искат предварителни данни за задължения.

"Армията е продала имоти на стойност близо 6 милиона лева, само от една сделка - в столичния квартал "Младост", спечелила 4 милиона, съобщава „Труд", като цитира експерти, че това е бомба на имотния пазар, защото е станало за два дни.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова заявява, в интервю за„Монитор", че плащанията по европейските проекти и разплащанията по обществени поръчки ще доведат до дефицит в бюджета в края на годината, но той ще е по-малък от планирания. Менда Стоянова е убедена, че управляващите ще се справят с приемането на бюджета за догодина в срок.

Опозиционният „Земя" пише: "Държавата не спира да яде от резерва си", консолидираният бюджет отчита дефицити, но управляващите продължават да се хвалят с излишъци. Изданието цитира Института за пазарна икономика."

„24 часа" излиза с цитат на министъра на финансите на първа страница: "Още 52 милиона?!Моля, откажете се!". Цитатът е от писмо на Владислав Горанов до Висшия съдебен съвет, в отговор на решението на съвета за повишаване на минималните заплати в правосъдната система от 1 ноември. Необходимите за това пари до края на тази и за цялата следваща година са 52 милиона лева. Министър Горанов обаче отговорил, че очаква ВСС да преразгледа решението си. 

5 процента от оръжието в Сирия е българско, казва за вестник „Труд" експертът по сигурност проф. Николай Радулов. От "Арсенал" обаче са казали, че "това са пълни глупости".

В интервю за „Капитал дейли" директорът на Агенцията за инвестиции Стамен Янев декларира, че той и колегите му работят по 37 нови потенциални проекта. Интересът е към туризма, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

В интервю за „Дума" посланикът на Кипър у нас Ставрос Августидиас уверява, че кипърските инвеститори продължават да виждат в страната ни пазар с голям потенциал.

Водеща тема за „Стандарт" е намалението в цените за стоки и услуги за българи в Солун, заради обичта на съседите ни към Димитър Бербатов, част от местния футболен отбор ПАОК.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.