• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Четин Казак коментира в интервю за Стандарт  изявление на турския президент Ердоган. "Това, че той не иска съвети от Европейския съюз не противоречи на желанието на Турция за ползотворно сътрудничество и равноправен диалог с Брюксел", подчертава Казак.  

Вестник Сега помества на първа страница голяма снимка на Реджеп Ердоган от момента, в който той обявява тримесечното извънредно положение в Турция, потвърдено в последствие от парламента. Вестникът публикува и снимка на турски граждани, които си правят селфи по улиците на Истанбул с представители на специалните части, патрулиращи из града.

Монитор  избира за водеща тема на броя си проблема с недостигащите на БДЖ локомотиви и спирането от движение на влакове по някои направления по тази причина. Хиляди хора в страната са изправени пред проблема с липсата на транспорт от дома си до работното си място.

Дума допълва, че железниците предлагат автобуси на мястото на спрените временно влакови композиии. 

"ЖП гарата в Пловдив - дом за несретници" - така е озаглавен репортаж в 24 часа Десетина души всяка нощ спят в чакалнята. 

Земя информира, че тази година рентата за собственици на земеделска земя ще е по-ниска, защото житото е евтино.  С 20 на сто ще бъде намален размерът на рентата, прогнозират специалисти.

Стандарт, както и почти всички останали всекидневници, пишат за решението на Европейския съд за правата на човека, което осъжда държавата да плати обезщетение на Ангелина Димитрова и сина й. 

Монитор конкретизира, че вдовицата на убития в Амстердам Косьо Самоковеца ще получи 860 хиляди лева за нарушена собственост. 24 часа допълва, че става дума за имоти в София, Варна и Боровец. 

Рубриката "Наблюдател" на вестник Сега предлага коментар, озаглавен "В държавата на измамата никнат всякакви мошеници". Хората масово са склонни да нарушат правила, да дадат подкуп, да направят рисков ход с надежда за бързо забогатяване. Това е една от основните причини за процъфтяването на най-различни измами, освен липсата на адекватност у държавните институции, констатира авторът.

Туристи и търговци рушат чудесата край село Бели пласт, природният феномен на скалните гъби изчезва, алармира Труд. Заради лековитата родопска пръст зеолит и живата вода, селото и околностите са много посещавани от туристи. Те, както и желаещи бързо забогатяване шарлатани, са намалили наполовина обема на скалните гъби, предупреждава откривателят на зеолита Иван Митев в интервю за вестника. 

Според финансовия анализатор Иван Стойков, българинът се отнася консервативно към спестяванията си. Парите, най-често се внасят в банков влог, вместо на фондовата борса, например. В интервю за Телеграф той прогнозира, че лихвите по ипотечните кредити ще се понижат минимално. 

"Хаос и безумие властват в Софийската филхармония", заявява, в интервю за Труд именитият диригент Мартин Пантелеев, който беше главен диригент на филхармонията. "...ситуацията в Софийската филхармония напълно отговаря на културната обстановка в България...", казва той и обвинява ръководството в "пълна безотговорност".

Капитал дейли пише за един от най-амбициозните съвременни иноватори и визионери Илон Мъск, главен изпълнителен директор на "Тесла моторс". Той представи втората част от визията си за бъдещето в своя блог. Мъск отчете успеха на първия си основен план отпреди десет години, а във втората част прогнозира смайващи соларни покриви на домовете с интегрирани акмулатори, както и електрически камиони и автобуси. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.