• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък

Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък

/КРОСС/ Починал е и вторият работник, който пострада при инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък. Това стана ясно от думите на областния управител на Стара Загора Гергана Микова в ефира на Нова телевизия. "За жалост жертвите на тази трагедия са две вече.

Разговарях с проф. Йовчев, директора на Университетската болница в Стара Загора, той потвърди, че в 02.15 часа е починал раненият работник", обясни Микова и добави, че мъжът е бил с 85% изгаряния.

Тя поясни, че именно поради тежкото състояние на работника той не е бил транспортиран в Пловдив, каквито са били първоначалните намерения.

"Няма други ранени. Работниците, които са били в странични помещения на цеха, са били изведени", каза още Микова.

Тя отбеляза, че оттук нататък контролните органи да си свършат работата. "Тяхна е последната дума", каза още областният управител.

"Фокус" припомня: Починалият е 46-годишен мъж. Освен него при инцидента загина и 26-годишен мъж от мъглижкото село Шаново. Първоначалната информация сочи, че в случая става въпрос за производствена авария - запалване в цех 130 на Завод 3 в завод „Арсенал" в Казанлък.

От Инспекцията по труда уточниха, че двамата мъже са работили на машина за смесване на състави за стартови заряди за боеприпаси. Сместа, с която са работили, не е взривоопасна, но е силно пожароопасна в състоянието, в което се работи с нея. По предварителна информация по време на работата сместа се запалва, в резултат на което двамата получават изгаряния.

Предстои да бъдат разгледани документи, свързани с технологичните изисквания за изделието, изискванията за безопасност при работа с машината, както и други документи, свързани с цялостната организация на безопасността на труда на работните места на пострадалите.

Ще бъдат разгледани и предоставени резултати от разследванията на други контролни и разследващи органи, имащи отношение към причините за злополуката, като „Пожарна безопасност и защита на населението", следствени органи и т.н.

Пред журналисти изпълнителният директор на завод „Арсенал" Николай Ибушев поясни, че в случая се касае за нарушение на инструкциите за безопасна работа.
Междувременно Окръжна прокуратура-Стара Загора и Инспекцията по труда извършват проверка във връзка с инцидента.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.