• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Уникалният Hyundai IONIQ дебютира в България (Видео)

Уникалният Hyundai IONIQ дебютира в България (Видео)

/КРОСС/Уникалният за автомобилната индустрия модел IONIQ на Hyundai, който е единствения в света, наличен в три основни версии в зависимост от задвижващата си система, отбеляза премиерата си в България.

Hyundai IONIQ стъпва на родния пазар във версията си IONIQ Hybrid, която подобно на другата хибридна версия IONIQ Plug-in, която заедно с изцяло електрическата се очаква в края на март или началото на април, е оборудвана с изцяло нов и специално разработен 1.6 литров GDI четирицилиндров Kappa двигател. Той е комбиниран с електрически мотор (32kW) и модерна литиево-йонна батерия.

Общата максимална мощност на хибридната задвижваща система на IONIQ Hybrid е 141 конски сили, а максималният въртящ момент е 265 Нм. Хибридният автомобил е оборудван с нова шестстепенна роботизирана предавателна кутия с два отделни режима на работа- Eco и Sport, обещаваща бърза реакция и плавно превключване на отделните скорости, което пък е гаранция за постигането на по-добър разход на гориво.

Hyundai IONIQ предлага редица технологични решения, целящи постигането на по-голям комфорт, удобство, сигурност и свързаност с околния свят. Автомобилът идва със системите за синхронизация на мобилни телефони с iOS на Apple и Android- Apple CarPlay и Android Auto, като информацията се подава на 7-инчов TFT чувствителен на допир екран. За постигането на по-високо ниво на комфорт, от Hyundai са отделили много време за постигането на възможно най-доброто вибро- и шумоизолиране на купето.

Безопасността на IONIQ също обещава да бъде на върхово ниво, като в екипировката на колата ще могат да бъдат открити системи за автономно задействане на спирачната система в случай на опасност, система за задържане на превозното средство в пътното платно, седем предпазни въздушни възглавници и много други.

В началото на ноември миналата година, с прототип, разработен на базата на хибридната версия на Ioniq, североамериканското подразделение на Hyundai постигна рекорд за максимална скорост на движение. Постижението, одобрено от Международната автомобилна федерация (FIA), беше 157.825 мили в час или почти 253 км/ч, но по време на изпитанията е била отчета и пределна скорост от 257 км/ч.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.