• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите

Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите

/КРОСС/ България победи с 3:0 Пуерто Рико и записа втора победа на световното първенство по волейбол. Така "лъвовете" се класираха за следващата фаза на шампионата.

В предишния мач тимът ни отстъпи на Иран с 1:3, а според селекционера Пламен Константинов загубите се лекуват именно с победи.

"По-лек съперник, но важното беше да вземем чиста победа. Когато излизаш и знаеш, че не трябва да губиш и гейм, може да ти създадат проблем поне в един от геймовете, но съм доволен, че тези, които влязоха от пейката се включиха сравнително добре. Теодор Тодоров и Светослав Гоцев играха добре. Розалин (б.ред. - Пенчев) малко разколебан на задна линия, но в атака и на сервис доста категоричен. Показаха, че са тук и ще можем да разчитаме на тях за следващите мачове. Загубите се лекуват само с победи. Чиста победа е хубаво. След като изиграхме един слаб мач срещу Иран, да си оставим шансовете ще търсим победа и срещу Куба, която е по-опасен съперник. В отбора има изключително атлетични момчета, но много млади. Въпросът там ще бъде да намалим до минимум грешките и да си оставим шанса в последния ден да гоним поправителен срещу Полша.", каза наставника след успеха над аутсайдера в групата.
"В общи линии момчетата излязоха достатъчно мотивирани. Излязоха, за да победим, а не да изиграем един протоколен мач. Това ми харесва. Това е правилният път. Казах и на момчетата. Има мачове, които не ти излизат, както беше мачът с Иран. Някои от нещата не ти излизат, но големите отбори намират начини в дни, в които не им се получава да си променят играта и в движение да се пренастроят и да намерят себе си. Това, което ние не можахме да направим с Иран. Имаше и други моменти. Изпуснахме инициативата в четвъртия гейм, когато можехме да вкараме мача в тайбрек. Там получи травма и Скримов. Това може би повлия. Но големите отбори и големите играчи, които искат да са големи играчи, трябва да намират начин, когато не всичко им се получава. Когато всичко се получава и ние не сме нужни. Когато всичко се получава е лесно.", сподели още Пламен Константинов.

Следващият мач на родните "лъвове" е в неделя от 20:30 ч. срещу Куба.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

умен бреее...

15.09.2018 12:07:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.