• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Президентите на Русия, Турция и Иран се срещат заради конфликта в Сирия

Президентите на Русия, Турция и Иран се срещат заради конфликта в Сирия

/КРОСС/ Президентите на Иран, Русия и Турция ще се срещнат на 7 септември в Иран - трета такава среща на върха, за да търсят начини да се сложи край на конфликта в Сирия, съобщи днес турската държавна телевизия ,цитирана от АФП.

Президентът Реджеп Ердоган ще пътува до Иран за разговори с колегите си Владимир Путин и Хасан Рохани, обяви телевизия „Хабер". Частната турска Ен Ти Ви добави, че срещата ще е в северния ирански град Табриз.

Първата среща между тримата президенти бе в Сочи, Русия, през ноември миналата година, а втората - през април тази година в турската столица Анкара.

Ердоган намекна неотдавна, че на 7 септември планира среща за Сирия в Истанбул с Путин, но и с президента на Франция Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел. На медийни съобщения в последните седмици показаха, че среща в този формат става все по-малко вероятна и ще бъде заменена от среща на върха между Иран, Русия и Турция.

Междувременно ирански медии съобщиха, че военните министри на Иран и Сирия са подписали споразумение за военно сътрудничество и възстановяване на страната.

Това станало при визитата на иранския министър на отбраната Амир Хатами в Дамаск. Във втория ден от посещението той имал „подробни преговори" със сирийския си колега Али Абдуллах Аюб и сирийския президент Башар Асад, съобщи агенция Тасим.

Според нея „споразумението за военно-техническо сътрудничество" осигурявало продължително присъствие и участие на Иран в дейности в Сирия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.