• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

България и Иран провеждат днес съвместен бизнес форум

България и Иран провеждат днес съвместен бизнес форум

/КРОСС/ Бизнес форумът, който ще се проведе днес е показателен за интереса на фирмите от България и Иран. Готови сме да подкрепим всяка конкретна бизнес инициатива с цел да подпомогнем фирмите от двете страни по-добре да опознаят съществуващия потенциал за ръст във взаимната ни търговия. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии Росен Желязков по време на откриването на 19-тата сесия на междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество.

„България винаги е отдавала голямо значение на развитието на отношенията си с Иран, един от най-важните за нас търговско-икономически партньори в региона на Близкия и Средния Изток" , добави още министър Желязков. По думите му сред секторите, в които нашата страна вижда бъдещ потенциал за търговско сътрудничество с Иран, са химическата, фармацевтичната, хранително-вкусовата и автомобилната промишленост, както и информационните технологии.

Той отбеляза още, че правителството продължава да води политика, насочена към поддържане на макроикономическа стабилност като насочва своите усилия за създаване на по-добри условия за свободното предприемачество и привличането на чуждестранни инвестиции.

От съществено значение за двустранните ни отношения е развитието на транспорта, транспортната инфраструктура и подобряване на взаимодействието между видовете транспорт, коментира още министъра. Българската страна приветства продължаване на дискусиите за развитие на транспортния коридор между Гърция-България-Черно море-Азербайджан-Армения-Иран.

Ръководителят на иранската делегация и министър на пътищата и градоустройството Мохаммад Еслами посочи, че има готовност да се създадат по-добри условия за търговията в различни области, което ще засили икономическите отношения между двете държави.

Сесията на комисията продължава в утрешния ден с подписване на документи за взаимно сътрудничество.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Американското посланик къса билетчетата на входа на залата!

18.04.2019 15:36:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.