• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Туристите бягат от Иския

Туристите бягат от Иския

/КРОСС/ Многобройни туристи, почиващи на Иския, където в понеделник вечерта се случи земетресение, се опитват спешно да напуснат острова в Тиренско море, предаде РИА Новости, позовавайки се на местни медии.

Трусовете на Иския са регистрирани в 20:58 часа местно време (21:58) в понеделник. Първоначално Националният институт по геофизика и вулканология на Италия съобщи, че магнитудът е 3,6 по скалата на Рихтер, но по-късно експертите в него коригираха оценката си и съобщиха, че е 4. Епицентърът се е намирал в непосредствена близост до западното крайбрежие на острова на дълбочина от около 10 км. Разрушения са регистрирани в курортните градчета Казамичола Терме и Лако Амено на северното му крайбрежие.

Според последни данни в резултат на труса са загинали две жени, 26 души са ранени, като двама от тях са в тежко състояние.

По време на труса колебанията в земната повърхност са усетени силно в различни райони на острова и предизвикват паника сред туристите и местните. Мнозина бягат на улицата. Ситуацията се влошава допълнително от пълното изключване на електроенергията, което се случва в град Иския и в други райони на острова.

В град Казамичола Терме, където са основните разрушения и откъдето са двете загинали жени, местните се страхуват да се прибират по домовете си и са прекарали нощта под открито небе. В град Иския ситуацията е спокойна, но и тук има хора, които предпочитат да нощуват в автомобилите си или на улицата.

На остров Иския, чиято численост е около 40 хил. души, в пика на летния туристически сезон през август обикновено се очакват около четвърт милион туристи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.