• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Мюфтийството разграничи клипа с "обезглавяването" от екзекуциите на ИД

Мюфтийството разграничи клипа с "обезглавяването" от екзекуциите на ИД

/КРОСС/Не е редно скандалният клип, придобил популярност с „обезглавяването" на дете в Пазарджик, да се отъждествява с екзекуциите на Ислямска държава. Това заяви пред Дарик радио секретарят на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

По думите му реалността е подменена и не може по никакъв начин видеоклипът, качен преди 5 години, да се свързва с това, което се случва днес в Близкия Изток.

От мюсюлманското вероизповедание са категорично против действията на Ислямска държава и заявяват, че са готови да съдействат на органите за сигурност за превенция.

В сюжета на видоклипа две деца пресъздават притча от Корана, в която се разказва как пророкът Ибрахим трябва да принесе в жертва на Всевишния единствения си син. Преди да бъде извършено жертвоприношението, се появява овен и така детето е спасено, тъй като животното е принесено в жертва. Сцената показва как е започнало честването на Курбан байряма и точно това пресъздават децата, смята Ахмедов.

Това не е материал, който може да се свърже с ритуалните екзекуции, затова апелирам медиите да използват коректно информацията, без да се създават излишни скандали, заяви главният секретар на мюфтийството.

На кадрите, заснети в Пазарджик, се вижда как дете на два пъти поставя пластмасова сабя върху гърлото на друго. Клипът е сниман в местната джамия „Абу Бекир", която е частен имот и не е под юрисдикцията на Главното мюфтийство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.