• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Корман Исмаилов: Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите

Корман Исмаилов: Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите

/КРОСС/Реформаторският блок няма да изтегли Орхан Исмаилов от поста зам.-министър на отбраната само заради турското му име, категоричен е съпредседателя на блока Корман Исмаилов. Според него казусът крие риск за стабилността на кабинета.

В интервю за БНТ Исмаилов прогнозира още, че темата може да предизвика ескалация на напрежението.

Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове, уточни той и добави: Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения.

Корман Исмаилов отново заяви готовност за разтовори, защото: "Ще бъде жалко, ако кабинетът се разпадне заради това, че този човек се казва Орхан Исмаилов, а не Иван Иванов".

Ченгетата в политиката не са изчезнали. Едните се правят на патриоти, а другите се правят, че защитават правата и интересите на турците в България. Те си разиграват много добре топката, обясни "скандала" с назначението в МО Исмаилов. 

Тъй като Корман исмаилов смята, че в политиката всичко е възможно, той очаква не само националистите да си показват зъбите, но и провокации от страна на ДПС. Идеята им, по думите му, е да се възстанови политическата номенклатура във властта.

Все още се изчаква позицията на премиера Бойко Борисов за назначението на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. В кулоарите на парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов каза, че от решението на Борисов зависи дали коалицията му ще оттегли подкрепата си от кабинета.

Това е твърде възможно да се случи, стана ясно от изказването на Сименов. Според него и без формацията му ГЕРБ получават мнозинство от ДПС и от БДЦ. 

Съпредседателят на ПФ заяви: Аз мисля, че даже и без Патриотичния фронт, в момента по много въпроси има мнозинство, така че няма драма. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя, много често има мнозинство по основни въпроси. Между другото, нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие - това го има в много парламенти. Само в България сме свикнали едно мнозинство желязно да налага своята воля. Това не мисля, че е нормално.

Имаме решение от петък на политическия съвет. Пак ще се обсъди въпросът, след като получим или не получим отговор от министър-председателя, посочи Валери Симеонов. Той бе категоричен: Никого не изнудваме. Мисля, че досега доказахме, че сме последователни. Не сме рекетьори. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.