• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Отровиха над 30 кучета в Исперих

Отровиха над 30 кучета в Исперих

/КРОСС/За 30 отровени кучета алармира във фейсбук разградската организация "Помощ за бездомните животни в Лудогорието". От групата са изпратили сигнал до Районната прокуратура в Исперих и Окръжната прокуратура в Разград.

В него се казва, че над 30 животни са убити по особено жесток начин. Цялата околност била осеяна с трупове на починали кучета. От организацията алармират, че са получили информация, че животните умират в страшни мъки и агония пред очите на живущите в района и най-вече на децата.

В сигнала се подчертава, че според Наказателния кодекс убиването на бездомни животни чрез отрова в проява на особена жестокост.

От "Помощ за бездомните животни в Лудогорието" настояват за незабавна намеса от страна на прокуратурата и предприемане на съответните законови мерки. От организацията искат да се извърши аутопсия и да се установи каква е използваната отрова, както и кои са извършителите. В социалните мрежи се разпространяват обвинения срещу местната власт в Исперих, като се твърди, че тя стои зад масовото убийство на кучетата.

Пред Дарик заместник окръженият прокурор на Разград Тихомир Тодоров обясни, че е започнало разследване. Само за ден по електронната поща на прокуратурата са постъпили 17 сигнала за смъртта на уличните животни. Местните хора споделят, че за последните 2 седмици са преброили 30 отровени кучета по улиците на Исперих. Тодоров в разпоредил на Районната прокуратура в Исперих да разследва случаите в едномесечен срок.

Кметът на Исперих Бейсим Руфад пък е категоричен, че масовото отравяне не е организирано от местната власт. Той допълни, че при но няма официален сигнал. Въпреки това е разпоредил проверка и очаква резултатите утре.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Брех,че и "починали"кучета . Вземете и едно погребение да организирате . Голям майтап е тази държава

07.02.2017 20:36:24

Анонимен

Разбира се,че гадните кучкари не се интересуват от хората.Погледнете и прочетете какво плюене пада из фб.Моля,не озлобявайте хората излишно.Никой няма вечно да търпи глутницата да го гони и лае.Никой не е длъжен да мъкне в джоба си кучешки бисквити,с които да храни уличните помияри.Никой не е длъжен да търпи глутниците,т.е. боклука от самите вас.Моля,съберете си боклука от улиците,защото това е ваше,не на стрина ви!Ваше,защото кучетата са ваши.Ваше,защото идва само от хора,гледащи тези гадни,лаещи боклуци.Толкова години дремахте и нищо не направихте,но за отровено куче сте готови човек да убиете.Не сте нормални.Това не говори за реална загриженост към хората.Не е нужно да контрирате,че видиш ли,отровата била опасна и за хора.Ако сте толкова загрижени за хората,отдавна,много отдавна да сте прибрали целия този боклук и да няма отровени животни.Идиоти!

07.02.2017 16:23:19

Анонимен

Обръщам се към човека,който го е направил,очакваме ви и във Веселец. Ще сме ви вечно благодарни . Общината и така и така не си върши работата .

07.02.2017 09:27:01

Анонимен

Тогава вземете и си ги съберете тези толкова важни за вас кучета .. вие имате ли си на представа колко деца всеки ден трябва да се сблъскват с гладни поета и са в опасност .. как пък един път не се заинтересовахте от хората

07.02.2017 09:00:57

Анонимен

Кое е по-страшно - глутницата да умира в мъки, или човек, разкъсан от глутницата?!? Как пък не се намери една организация "Помощ за нападнатите и разкъсвани от псета хора" или нещо от рода...

07.02.2017 07:45:02

Wolf

Това е съвсем нормален ход, няма нищо ненормално в това. Това са безполезни помиари, застрашаващи децата и възрастните.

06.02.2017 20:35:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.