• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кандидат-студентите в СУ пишат за Софроний Врачански и българската държава при Санстефанския договор

Кандидат-студентите в СУ пишат за Софроний Врачански и българската държава при Санстефанския договор

/КРОСС/ В 09:00 ч. в 65-та аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна изпитът по история на България. Кандидат-студент изтегли вариант 1 на теста и двете теми, по които пишат явилите се на изпита: "Софроний Врачански - книжовна и политическа дейност" и "Българската държава според Санстефанския договор, Берлинския договор и Търновската конституция". Кандидатите, подали заявление за явяване на изпита, са 804, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидат-студентите и е изразила надежда да работят спокойно и уверено, защото прочетеното, премисленото и наученото ще им помогнат в днешния ден да работят така, че да получат отлични резултати и да станат студенти на СУ в избраната от тях специалност.
 
Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е пожелал успех на кандидатите.
 
Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история, са: "Философия"; "Социология"; "Политология"; "Публична администрация"; "Културология"; "Библиотечно-информационни науки"; "Публични информационни системи"; "Философия" /на английски език"; "История"; "Археология"; "Етнология и културна антропология"; "История и география"; "Архивистика и документалистика"; "История и геополитика на Балканите"; "История и философия"; "Хебраистика"; "Педагогика"; "Социални дейности"; "Неформално образование"; "Предучилищна и начална училищна педагогика"; "Социална педагогика"; "Специална педагогика"; "Логопедия"; "Физическо възпитание и спорт".
 
С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език /по избор/ за специалностите "Международни отношения" и "Регионално развитие и политика".

С успешно издържани изпити по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански език (по избор) бъдещите студенти могат да запишат специалността "Европеистика".
 
С успешно положени изпити по история на България и по английски или френски език /по избор/ кандидатите могат да запишат специалността "История и чужд език".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.