• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Италия въведе строги мерки в засегнатите от коронавирус региони

Италия въведе строги мерки в засегнатите от коронавирус региони

/КРОСС/ Италия със спешен план за овладяване на заразата с новия коронавирус. Стриктните мерки за карантина и изолация бяха приети на извънредно правителствено заседание късно снощи, след смъртта на двама души.

Заразените с Ковид-19 в страната вече са 79, като огнището на заразата е в областите Ломбардия и Венето. Под строга карантина са десетки населени места, с около 50 000 жители. Властите ги приканват по възможност да не напускат домовете си. Затворени са търговски обекти, училища, спортни съоръжения.

В двете области ще се влиза и излиза само със специално разрешение. Полицията, а при необходимост и армията, ще се грижат забраната да бъде спазвана. Опасенията са, че заразата вече се е разпространила извън двете области и овладяването ѝ ще бъде много трудно. Случаите на заразени в Китай, откъдето тръгна Ковид-19 намаляват, но в други засегнати държави броят на болните се увеличава.

Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Италианците не бива да изпадат в паника или в напълно безполезно и контрапродуктивно безпокойство. Те трябва да се доверяват на здравните власти - като начало. А след това на политиците и на администрацията.

Роберто Сперанса, министър на здравеопазването: Основаната ни цел с помощта на този указ е да се опитаме максимално да ограничим и изолираме заразените на засегнатата територия, да се опитаме да направим всичко възможно и да възпрепятстваме последващо разпространение.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Отчаян за РБ

Сега вече ни се е.. майката! 10 години благодарение на дебилите, държавните служители от шайката и фалшификациите на власт са мутрите у нас. Тъпчат и мачкат всичко и всички наред и управляват като в хитлеристка Германия. При това калинките им ликвидират всичко, включително и здравеопазването каквото няма на практика в България. Е сега вече като дойде коронавирусът ви питам какво ще правим и на кой да се молим преди българският народ да изчезне в страшни мъки. Защото тук нито е Китай, който прави всичко възможно да се справи с проблема, нито Италия. А оня социопат Боко лъже, че сме супер и даже българите от чужбина на тълпи се завръщали по родните си места.

23.02.2020 15:31:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.