• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иванов: Ако някой иска оставката ми, да я вземе директно

Иванов: Ако някой иска оставката ми, да я вземе директно

София /КРОСС/ Ако някой иска оставката ми, да я вземе директно. Оставам да работя и да реализираме реформата. Това каза Христо Иванов на въпрос на "Дневник" чувства ли се бламиран от внесените днес от ГЕРБ предложения за промени в Закона за съдебната власт. Той отказа повече коментар и каза че по-късно министерството ще разпространи позиция.
По-рано днес 16 депутати от ГЕРБ, начело с бившия вътрешен министър и подсъдим Цветан Цветанов внесоха проект за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат Висшия съдебен съвет да бъде разделен на две колегии, както и други неща, по които екипът на правосъдния министър работи от месеци.
Внасянето на проекта беше изненада и изглежаше като бламиране на Иванов, защото той отдавна заяви, че промените в основния за съдебната система закон ще бъдат внесени през април. По-рано днес пък главният прокурор Сотир Цацаров обяви пред ВСС, че прокурори напускат работната група в министерството, която подготвя промените, защото работата й била неефективна, в нея имало 40 души, а позицията й се доближавала "до становището на една съсловна организация". В групата остава Асоциацията на прокурорите.
Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов съобщи за "Дневник", че решението за внасянето на законопроекта, който на моменти отразява изцяло идеите и на главния прокурор Сотир Цацаров, е било взето от парламентарната група преди няколко дни. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев твърди, че също е знаел за подготовката на текстовете и заяви, че за него внасянето на законопроекта е "професионална и лична победа" на Христо Иванов. Кънев заяви още, че ще подкрепя министъра в идеите му за ограничаване властта на главния прокурор Сотир Цацаров.
Стратегията за съдебна реформа е нещо, по което Иванов работи откакто беше служебен министър на правосъдието в кабинета на Георги Близнашки. Той неколкократно обяви, че това е неговият основен приоритет и постоянно влизаше в сблъсък и с главния прокурор Сотир Цацаров и с някои от организациите, които се противопоставят на повечето му идеи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този освидетелстван дебил ли е или просто на такъв мяза.

02.04.2015 22:45:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.