• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Тихомир Иванов и Ивет Лалова ще участват в Доха днес

Тихомир Иванов и Ивет Лалова ще участват в Доха днес

/КРОСС/ Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в катарската столица Доха.

Тихомир Иванов ще стартира в 16:50 часа в квалификациите на скок на височина. Той е в първа група, в която са 15 състезатели, а общо 31 скачачи ще се борят за място на финала. За него квалификационната норма е 231 см, а ако не бъде покрита от 12 човека, ще се допълни с най-добрите постижения под тази височина, докато се запълни дузината. Тази година Иванов има 230 см, а 231 см е личният му рекорд.

Ивет Лалова-Колио е на полуфинал на 200 метра. Днес тя ще бяга във втора серия от 21:43 часа. Участващата на седмо поредно световно софиянка е както вчера в седми коридор. Фаворитка в серията е стартиращата на шеста пътека олимпийска шампионка от Рио на 100 и 200 м Илейн Томсън от Ямайка, която тази година има 22:00 секунди. Най-вероятно, 35-годишната Ивет ще се бори за второто място, също даващо право на участие на финал, с американката Бет Добин и британката Бет Добин. Освен първите две от трите серии за финала в сряда се класират и спринтьорките, дали най-добрите две времена от останалите-

„Беше важно да победя в серията си, защото двете спринтьорки,  които бяха неотлъчно до мен (Джоди Уиляма и Муджинка Камбунджи) не са случайни. Да, влизат първите три от серията, но победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите. Така че това беше важна победа“, заяви снощи Лалова пред пратеничката на BGAthletic.com Яна Касова.

„Честно да ви кажа, още когато излезе програмата и виждайки, че няма никаква почивка, аз знаех, че неизбежно трябва да избирам между двете дисциплини, защото ще бъде много трудно да се направят и 100 м и 200 м. С Та Лу сме с един мендижър и от него знам, че тя до 4:30 часа тази нощ е била на допинг контрол, пресконференции и всичко останало. Т.е. знаех, че бягане на 100 м води със себе си много умора, което с нищо не помага, когато на следващия ден започва 200 м. Така беше и с мъжете – много се умориха. Знам, че съм добре и нямам право на грешки и затова трябва да си подредя нещата правилно. Стискайте палци за полуфинала“, добави Ивет.

Тази вечер на празния свръхмодерен стадион в Доха ще бъдат определени шампионите на овчарски скок, 3000 метра с препятствия, 800 и 200 метра при мъжете, както и на копие при жените.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.