• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ананиев: Важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет, затова настояваме за ясен график

Ананиев: Важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет, затова настояваме за ясен график

София /КРОСС/ В едно управление важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет - в рамките на първите 12 до 18 месеца, за да има време в следващите две години да се видят резултатите от проведените реформи. Затова от Реформаторския блок заявихме още миналата седмица, че настояваме за възможно най-бързо свикване на Съвета за развитие - коалиционният формат за сътрудничество, за да се направи ясен график за въвеждане на ключовите реформи. Това заяви пред ТВ7 народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите" Настимир Ананиев.
В коментар на провежданата от телевизията анкета, Ананиев подчерта, че сегашната политическа ситуация не създава предпоставки за предсрочни избори, защото коалиционното правителство, което управлява страната последните 9 месеца, е донесло стабилност. Но е факт, че имаме различия, посочи Ананиев.
Бяхме свидетели на безпрецедентни действия в петък, при дебатите около Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта. Парламентарната група на ГЕРБ фактически не даде знак за подкрепа на законопроект, подписан от премиера Борисов, припомни Настимир Ананиев.
Според него в резултат на действията на отделни партии в Народното събрание в обществото остава впечатлението за съществуването на две мнозинства, едното от които е на хартия, между 4-те партии, които подкрепят управлението, и друго - задкулисно, което се включва от време на време, както се случи около предложенията за промени в Конституцията и избора на подуправители на БНБ.
Подуправителите на БНБ носят морална отговорност, сигурно и друга, за фалита на КТБ. Не може да си част от Управителиня съвет на БНБ, да наричаш себе си професионалист и да не виждаш какво се случва с една от най-големите банки в България, настоя Настимир Ананиев.
Относно предстоящите местни избори и коментарите за възможностите на РБ, народният представител припомни, че на последните парламентарни и европейски избори Реформаторите са доказали, че могат да се обединят в интерес на десните избиратели.
ДСБ беше и последната партия от РБ, която потвърди желанието си за единна регистрация за местните избори. В момента се работи върху коалиционното споразумение и очакваме в най-скоро време то да бъде утвърдено и да продължим работата, каза още Настимир Ананиев. Според него на този етап от развитието си РБ не се нуждае от отделен лидер, но след местните избори е възможно да се говори за по-голяма консолидация на Блока.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.