• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Половината активни онлайн българи ядат сладко всеки ден

Половината активни онлайн българи ядат сладко всеки ден

/КРОСС/ Сладки изделия се консумират от общо 40 на сто от активните в интернет българи. 48% от анкетираните дами твърдят, че ежедневно се глезят със сладки изделия, за господата процентите падат до 33%. Едва 3% изобщо не ядат такъв тип храни.

Фаворити сред сладкишите си остават шоколадът и шоколадовите бонбони с 61%, на втора позиция са десертните блокчета, вафлите и бисквитите (50%).

Това показват данни от онлайн проучване, проведено от Nielsen Admosphere Bulgaria и Български национален панел.

Като най-предпочитани места за закупуване на изделията са посочени супермаркетите и кварталните магазинчета с цели 89% одобрение, следват ги пекарните и сладкарниците с 55 на сто по-малко. За ресторанти, кафенета и заведенията за бързо хранене остават съответно 10 и 7%.

32 на сто предпочитат понички, сухи пасти и кексчета, а 29% от участвалите са дали гласа си за любимата неделна закуска – палачинки или гофрети. Лятното изкушение сладоледът получава 23 на сто от гласовете.

74 на сто любителите на сладкишите обаче избягват честата консумация заради риска от заболявания и наднормено тегло.

Отново дамите са определени за по-загрижени за своето здраве – 80% от тях са посочили, че намалят консумацията на подобни изделия заради последствията, до които може да доведе, при мъжете са малко под 70%. Основна причина за ограничаването на сладкишите главно при мъжете е лекарската препоръка - 28 на сто от всички анкетирани посочват същата причина.

Влошеното финансово състояние не остава извън класацията – 10 на сто от участвалите не могат да си позволят сладките изделия.

В проучването са участвали 1000 респонденти от активното в интернет население на страната на възраст 15 или повече години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.