• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Слухът за отровената вода в София – „отвратително деяние”

Слухът за отровената вода в София – „отвратително деяние”

/КРОСС/ При замервания на над 500 показателя в 78 точки през последните 3 дни никъде няма засечени отклонения в качеството на водата, която София пие. Това посочи в студиото на „Тази сутрин” по bTV, директорът „Експлоатация и поддръжка” в „Софийска вода” Станислав Станоев.

„Получихме множество обаждания от притеснени клиенти от всички райони на София”, призна Станоев. Той обаче подчерта, че качеството на водата се следи непрекъснато, а ключовата инфраструктура като язовирите Искър и Бели Искър, пречиствателните станции и резервоарите са строго охранявани от полицията.

„Хвърля се сянка върху един продукт, който се използва от всички. За разлика от други показатели като въздуха, водата в София е перфектна, една от най-добрите в европейските столици”, подчерта главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му контролът е „жесток” на всеки етап и се прави както от фирмата, така и от здравните власти.

„При качеството на софийската вода да пуснеш такъв слух от човешка гледна точка е отвратително деяние”, категоричен беше той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аз да попитам: къде са били и Столична община и РИОСВ и Полицията, че и ДАНС? След като сте знаели за слуховете за водата, ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ ДО ВЧЕРА??? СЛИВИ ЛИ ИМАХТЕ В УСТАТА, ТА НЕ ИЗЛЯЗОХТЕ С ЕДНО ОБЩО ИЗЯВЛЕНИЕ, ЧЕ ТОВА СА СЛУХОВЕ, ЧЕ ВОДАТА Е АБСОЛЮТНО ГОДНА ЗА УПОТРЕБА??!! После Ерменков ви бил виновен!!!

21.05.2018 19:25:15

Анонимен

Преди около 6м. едно НПО ни направи официално искане за достъп до обществена информация за географските координати на водовземанията от повърхностни води. Как мислите? За какво ли им е?

21.05.2018 08:39:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.