• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Монделийз Интернешънъл се ангажира до 2025 всички марки шоколади да са със 100% устойчиво какао, осигурено чрез „Cocoa Life”

Монделийз Интернешънъл се ангажира до 2025 всички марки шоколади да са със 100% устойчиво какао, осигурено чрез „Cocoa Life”

/КРОСС/ Монделийз Интернешънъл обяви, че до 2025 г. програмата за устойчиво производство на какао Cocoa Life ще осигури 100% от какаото, необходимо за марките шоколад на компанията. Това ще е възможно поради обещаващите резултати в първите шест години на програмата. Cocoa Life помага да се създаде успешна верига за снабдяване с какао чрез увеличаване на добивите на съществуващите какаови ферми, изграждане на устойчивост в общностите при отглеждане на какаото и предотвратяване на обезлесяването.

Днес, 43% от брандовете шоколад на Монделийз Интернешънъл съдържат какао, произведено чрез Cocoa Life. До 2025 г. всички любими международни и местни марки шоколади ще съдържат какао, доставено изключително чрез програмата. Това ще доведе и до увеличаване на броя на какаовите производители, които Монделийз Интернешънъл подкрепя в шест страни, производители на какао: Гана, Кот д'Ивоар, Индонезия, Доминиканска република, Индия и Бразилия.

„Нашата цел в Монделийз Интернешънъл е да дадем възможност на хората да хапват правилно и това започва със съставките, които извличаме, включително какаото", споделя председателят и главен изпълнителен директор Дирк Ван де Пут. „Тъй като търсенето на шоколад продължава да расте, ние сме решени да изградим процъфтяващ сектор на какаото, съставка, която е от съществено значение за нашия бизнес. Това е важен етап за нашата програма Cocoa Life и ще е гарант за потребителите по света, че марките шоколад, които обичат, са направени по правилния начин. "

При старта на програмата през 2012 г., Монделийз Интернешънъл пое ангажимент да инвестира 400 милиона долара в Cocoa Life, с цел да се изгради успешна верига за доставка на какао като се увеличи производителността в отглеждане на какаото и се подкрепят местните общности за подобряване на условията им на живот и бизнес. Днес, програмата работи директно с производителите на какао и местните общности с акцент върху развитие на уменията им, образование и достъп до основни ресурси, нужни за произвоството.

Монделийз Интернешънъл публикува Годишния доклад на Cocoa Life за 2018 г. - първият широкомащабен доклад за въздействието в производството на какао, който показва окуражаващи резултати от първите шест години действие на програмата. Cocoa Life работи с над 142 000 производители, които отглеждат повече какао в стопанствата си; програмата дава възможност на повече от 1400 общности да управляват собственото си развитие и да увеличат доставките си, с което се покриват 43% от шоколадовата продукция на компанията днес.

Положително въздействие от Cocoa Life:

Добивите на какао непрекъснато се подобряват и резултатите показват, че колкото какаовите стопанства стават по-ефективни, толкова тяхната доходност се увеличава. Това е важна стъпка, тъй като земеделските стопанства, които могат да произвеждат повече с по-малко земя, са в състояние да отделят място от земята, което да бъде използвано за други дейности, генериращи доходи, което прави какао производството проспериращ бизнес.
Вече повече общности управляват собственото си развитие, а тези част от Cocoa Life се превръщат и в двигател на промяната. Тези общности са успели да привлекат необходимото финансиране и ресурси, които са нужни за развитието им - важна стъпка, тъй като промените в сектора могат да се случат само, ако местните участници се чувстват достатъчно мотивирани и решими да направят това.
Какао производителите насърчават и осигуряват защита на земята, където какаото се отглежда, което е и ключов приоритети в програмата Cocoa Life. Картографирането на земите и редицата инструменти в помощ на производителите им дават допълнително ресурс, за да извлекат повече ползи от своите стопанства и така да изградят по-добър бизнес.

Предвид отчетените резултатите, програмата ще се фокусира върху ключови области, за да се постигне най-голямо въздействие: отглеждането на какао може да е успешен бизнес; образовани и приобщени местни общности, които управляват собственото си развитие; опазване и възстановяване на горите, чрез устойчиви на климата практики.

"Развитието на програмата Cocoa Life доближава Монделийз Интернешънъл стъпка по-напред до желаното положително въздействие, което компанията оказва върху хората и планетата", казва Ван де Пут. „Чрез Cocoa Life ние сме водещи в борбата срещу изменението на климата в сектора на какаото и играем активна роля в осигуряването на устойчиви доставки на основни суровини."„Не бихме могли да постигнем успех, ако работим сами, затова ние създаваме отношения, които да работят за трайна промяна и споделяме нашия холистичен подход чрез продуктивни и съвместни партньорства", добавя той. "Надяваме се, че нашите окуражаващи резултати вдъхновяват повече членове на индустрията да прилагат интегрирани подходи и да разширяват тяхното въздействие в мащаб."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.