• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Съмнения за опорочаване тайната на вота в две училища в Тетевенско

 Съмнения за опорочаване тайната на вота в две училища в Тетевенско

/КРОСС/ Съмнения за опорочаване тайната на вота в две училища в Тетевенско.

Оказва се, че по време на целия изборен ден камерите в секциите там са работили и са записвали гласуването на избирателите.

В една от секции в село Глогово е имало през цялото време работеща видео камера. Тя е записвала кой влиза и кой излиза да гласува. Записите от своя страна са отивали в кабинета на директора, който към този момент е отсъствал от страната. Камерата е заснемала гърба на избирателите, които влизат и не е могла да заснеме техния вот зад пердетата. Така или иначе обаче съмненията тук у хората остават, в резултат на което е имало и подадени жалби.

На 28 октомври двете секции в Глогово отварят нормално. Но - директорката е в чужбина, а само от нейния кабинет се включват и изключват камерите. Така всичките 16 камери остават да работят.

Работили са камерите, защото от ОИК никой не ни е предупредил, че трябва да бъдат изключени, обяснява Иглика Милчева, директор на училището в село Глогово.

Камери е имало и в училището по дърворезба в Тетевен. Там обаче твърдят, че са обезопасили всичко.

Камерата няма как да е записвала, защото е поставено хартиено тиксо и нищо не се вижда от тази стая, обясни Златина Каталиева, директор на училището по дърворезба в Тетевен.

Жалбоподатели са от една от политическите сили, които не отиват на балотаж. Според тях - нарушения има и те са сезирали властите. Жалба има и в Общинската избирателна комисия.

Установено е, че камерата работи, но не се вижда вотът на избирателя. Вижда се гърбът на човека, нищо друго", обясни Таня Маринова, зам.-председател на ОИК - Тетевен.

Комисията е сезирала на свой ред полицията, която е иззела всички доказателства. Вече има образувано и досъдебно производство. А ЦИК е категорична - камерите по секциите не трябва да работят.

Днес е неучебен ден в Глогово, както и в цялата страна заради Деня на будителите. Изборите са след два дни. А камерите в това училище няма да работят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.