• 23 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бокова получи титлата Велик Офицер на Ордена на храбростта на Камерун

Бокова получи титлата Велик Офицер на Ордена на храбростта на Камерун

/КРОСС/ Като признание за дългогодишното и многостранно сътрудничество между Камерун и ЮНЕСКО, Ирина Бокова получи титлата на Велик Офицер на Ордена на храбростта на Камерун, най-високото отличие на страната, връчено й от президента Пол Бия.
"Приемам тази награда като знак за доверие към ЮНЕСКО и като призив да работя по-усилено и с по-голямо чувство за отговорност", каза генералният директор.
Президентът на Камерун прие Бокова в президентския дворец, за да обсъдят бъдещо сътрудничество с ЮНЕСКО.
Генералният директор похвали Камерун за неговата роля на медиатор в справянето с прояви на насилие в региона, като културен и политически център в Африка, както и като член на Международната организация на Франкофонията, Британската общност и Организацията за ислямско сътрудничество.
По този повод генералният директор подчерта готовността на ЮНЕСКО да даде пълната си подкрепа за развитието на човешките възможности за мир, особено в областта на висшето образование, съобщи Дарик.
Друг основен акцент по думите на Бокова е да се намери "баланс между опазването на наследството и биоразнообразието, от една страна, и развитието, от друга". Като посочи за пример Биосферния резерват Джа, Бокова призова за нов модел на развитие, който поставя културата, образованието и професионалното обучение, в центъра на всяка устойчива стратегия за включване и просперитет.
"В този смисъл, Камерун играе водеща роля в дневния ред за развитите след 2015 г. на ООН", добави тя.
„Посланието на ЮНЕСКО е по-значимо от всякога. Камерун, с неговото невероятно разнообразие, е страна на мир и толерантност. Днес тя е подложена на натиск от конфликти в Нигерия или в Централно-африканската република, които не са нейни. Изправена пред нарастващ екстремизъм, който използва религията, за да обслужва свой собствен стремеж за доминиране, духът на толерантност, диалогът и приемането на другите, са необходими повече от всякога. Оръжията не са достатъчни, за да се създадат условия за мир, и най-добрият отговор на екстремизма е борбата срещу невежеството с образование ", каза президентът, като подчерта многостранната работа на ЮНЕСКО в Камерун.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.