• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Изследват безплатно за хепатит в Пазарджик и Перник

Изследват безплатно за хепатит в Пазарджик и Перник

/КРОСС/ Продължават акциите за безплатно изследване за хепатит Б и Ц организирани от Фондация „ Христо Гешов" . Скрининговата акция е част от Национална информационна кампания „Хепатитът до мен".
Кампанията на хепатитно болния започна в Червен бряг, премина през с. Ново Паничарево, Айтос, Поморие, Ченгене скеле и Бургас и продължава в Пазарджик и Перник.
На 02.10.2014 година от 10:30 - 12:30 всеки гражданин на гр. Пазарджик може да се възползва от безплатната услуга. Изследванията се извършват от медицинско лице и не се влияят от консумация на храна и напидки.
Такава акция ще има в същият ден, но от 15:30 - 17:00 и в гр. Перник. На скрининга ще присъства и лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита - Христо Гешов, който ще запознае населението с вируса хепатит, както и ще отговаря на въпросите на гражданите. От организацията потвърдиха, че на събитието ще присъстват и представители на политически организации и формации, които са изявили желание да се включат в безплатното изследване.
„Радвам се, че вече доказахме колко мащабна е тази кампания. До момента не сме ималитолкова мащабни акции в толкова градове и области. Следващите градове ще бъдат Плевен, Кнежа, Троян и др. Радвам се, че срещаме подкрепа и разбиране не само от местното население, но и от кметове по райони, както и от политически партии, които застават зад нас и помагат в буквалния смисъл." Каза Христо Гешов.
Христо Гешов е носител на коварния вирус, следствие на който развива цироза на черния дроб в напреднал стадии. Неговата кампания беше подкрепена от редица популярни личности и организации, а турнето, което организираше преди време се превърна в едни от най - коментираните събития в цялата страна. От сцената „Не на хепатита" казваха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Теди Кацарова и още много други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.