• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

За активност на евроизборите призова Карадайъ на митинг за годишнина от Възродителния процес

За активност на евроизборите призова Карадайъ на митинг за годишнина от Възродителния процес

/КРОСС/ В кирковското село Могиляне се проведе митинг, посветен на 34-ата годишнина от събитията по време на Възродителния процес. 

На събитието присъства и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който апелира за единство и активност на изборите за европейски парламент догодина. 

 

"Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година”, с  тези думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на ДПС, събрали се на възпоменателния митинг пред паметника  на "Тюркян Чешма", за да отдадат почит на жертвите от трагичните събития през 1984 г. в кирковското село Могиляне, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 

„Само да знаете как изглежда тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички региони на страната. По-различна картина от миналата година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме - тези, които работят срещу нашето единство, не са наши приятели, а врагове. Каквито и опити да правят да ни разделят, ние казахме още тогава - трудно ще е, тежко, но това е поредното ни изпитание. Длъжни сме да бъдем горди и достойни депесари, да преодолеем и това. И то премина, и сега виждаме площада.

Това знаме не е само един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните.

Това знаме ще се вее още дълго време, защото е флагът на свободата, мира и единството”, заяви от трибуната Мустафа Карадайъ.

"Да помогнем да се върнат заблудените под знамето на свободата и толерантността. Това е биографията на ДПС, тя не трябва да се забравя, за да не се повтарят онези събития от тоталитарния режим", добави лидерът на ДПС.

Той  отбеляза и за съществуващата криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия, разделение и противопоставяне, съобщават още от пресцентъра на Движението за права и свободи. Карадайъ призова всеки един да направи своя личен  избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г, защото в „демокрацията изборът се прави чрез избори“:

"Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа днес се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти.Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да направим своя избор, България да направи своя избор, ЕС да направи своя избор. Затова да бъдем активни и да заемем полагащото ни се достойно място!”, завърши речта си Мустафа Карадайъ.

Ръководство на ДПС поднесе венци и цветя на Тюркян чешма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.