• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БСП, ДПС, патриотите и "Воля" бламираха попълването на състава на КФН

БСП, ДПС, патриотите и "Воля" бламираха попълването на състава на КФН

/КРОСС/ Народните представители бламираха попълването на състава на Комисията за финансов надзор (КФН). Те отхвърлиха двете кандидатури за зам.-председатели, предложени от председателката на финансовия надзор Карина Караиванова.

Депутатът от БСП Румен Гечев зададе въпроса - защо сменят човек с перфектно образование и професионална реализация с човек, който е от съвсем друга сфера. "Няма да подкрепим тези две кандидатури заради липса на административен и професионален опит", обяви социалистът.

Колегата му Жельо Бойчев припомни, че по време на изслушването преди избирането на Караиванова той е поискал да бъде оправено разминаване между правилника и закона, при което решенията в КФН се вземат еднолично и тя е обещала да го направи, но това не се е случило.

Караиванова отказа да коментира и да отговаря на въпросите на социалистите.

При гласуването обаче единствено ГЕРБ подкрепи предложенията на министър Горанов, които се опитваше да прокара Караиванова - останалите депутати гласуваха "против" и Соколов и Чомпалов не бяха избрани.

Не само БСП, но и ДПС, Патриотите и "Воля" се опънаха на предложенията. Подкрепиха ги само от ГЕРБ, но силите им не стигнаха, а после не поискаха нито прегласуване, нито коментираха провала.

Бламирането на Карина Караиванова е първият по сериозен раздор между партиите от управляващата коалиция. Това всъщност е бламиране на финансовия министър Владислав Горанов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ОСТАВКА

27.07.2017 15:53:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.