• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Каракачанов ще напусне коалицията, ако не се приеме концепцията му за ромите

Каракачанов ще напусне коалицията, ако не се приеме концепцията му за ромите

/КРОСС/ Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е готов да си подаде оставката и да мине в опозиция, ако концепцията му за интеграция на ромите не бъде приета в парламента. Това се разбра от негово интервю по телевизия "Евроком".

"Отдавна в България е дошло "време разделно". Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки и идеологически по-близки до сърцето - няма никакъв проблем. Аз си подавам оставката и минавам в опозиция. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо!", каза Каракачанов на въпрос дали ГЕРБ няма да се съобразят с ДПС, които критикуват концепцията му.

Лидерът на ВМРО каза, че вече имаше подобен случай със Закона за вероизповеданията. "Ето, ГЕРБ приеха предложенията на ДПС, а не приеха предложенията на ВМРО за твърди мерки срещу проникването на радикалния ислям и опитите на чужди държави и религии през вероизповеданията в България да реализират политика. Това беше, както се казва, "светване на лампичката" в моята глава. Ако и този път решат да се съобразят с ДПС - няма проблем, да си управляват с ДПС. Да обяснят на обществото, че са готови да управляват с една етническа партия, а не с една патриотична организация като ВМРО", добави Каракачанов.

Той смята, че ДПС традиционно работи с този електорат. "И от това е проблемът на България - не само ДПС, но и така наречените системни партии много обичат да работят с този електорат по време на избори, по един или друг начин да ги мотивират - било с обещания, било материално - да гласуват за тях. И точно тук е разковничето на проблема: българските партии не желаят да губят електорат и поради тази причина досега не правят абсолютно нищо. Защото, за съжаление, в последните 28-29 години вече партиите в България се интересуват не от проблемите на българската нация, а се интересуват от предизборните си резултати, от следизборните си резултати и от това дали ще са на власт, или не", каза още Каракачанов.

Каракачанов добави, "че всеки ден има в някое населено място в България подобен конфликт - цигани пребили младеж, цигани пребили пенсионер, ограбили го, изнасилили бабичка". "Това не може да продължава. В един момент на някой ще му гръмне "бушонът" и ще започне да се саморазправя и тогава положението ще бъде окончателно изтървано. Все още има някакъв шанс да вкараме този проблем в някакви релси и да се опитаме да го решаваме", добави вицепремиерът. Той каза още, че не се притеснява, "под формата дори ако трябва на повинност, тези хора да бъдат принудени да ходят на училище и да бъдат принудени да се квалифицират, за да могат да си намерят работа."

Каракачанов каза още, че българският бизнес от години говори за липса на работна ръка и има идеи да се вкарват работници от Третия свят, от Виетнам, от Китай, от Индия и т.н." В същото време има 400 хил. български граждани в работоспособна възраст, които се водят трайно безработни, които всъщност не желаят да работят - нямало работа в България", каза още той в интервюто.

В концепцията на Красимир Каракачанов се предлага въвеждането на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост. Основната идея в предложенията му предвижда спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски" да се въведе отпускането на надбавки в натура, предлага лидерът на ВМРО. Той предлага спиране на помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция. Част от "идеите му" и сега са заложени в много закони. Други, като забрана за заселване и трудова повинност противоречат на конституцията и международните договори за правата на човека.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако това го направи, ще гласувам за него!

12.02.2019 17:05:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.