• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Красимир Каракачанов за издирвания Росен Ангелов: Не си представяйте 56-годишен аджамия, има данни, че е бил в Чуждестранния легион

Красимир Каракачанов за издирвания Росен Ангелов: Не си представяйте 56-годишен аджамия, има данни, че е бил в Чуждестранния легион

/КРОСС/ Залавянето на заподозрения и вече обвинен за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов няма да е никак лесно, тъй като той очевидно е много добре подготвен и дори има индикации, че е бил член на Чуждестранния легион. Това обяви пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, чиито подопечни от армията също се включиха в издирването на 56-годишния мъж.

„Надявам се да хванем Росен Ангелов. Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издръжлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион.

С един пистолет да убие толкова много хора - това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата - каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си придобил ловна пушка, коментира Каракачанов.

„Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверява се всяка една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона в който той може да се укрие - тези няколко общини в планината", каза още военният министър по повод разследването, като обаче не спести критики към медиите по повод отразяването им на случая и попита „на кого помагаме" с преките включвания от Искърското дефиле.

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори:

„Това е парадоксът, задавам въпроса - трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток - само за кражба на празни буркани няма издирване или присъда - да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата... Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление", възмути се вицепремиерът.

Извън темата за убийствата Каракачанов коментира и Истанбулската конвенция, която бе приета за ратификация от правителството, а се оказа, че именно той е най-големият ѝ противник.

„Никой нормален човек не може да бъде против конвенцията за защита на жените от насилие. Тук никой не възразява. Но покрай тази конвенция се пробутват и други неща. За гей браковете. Тези неща се пробутват фино. Замяната на биологичната категория пол с обяснението, че пол е социално понятие.

Големият проблем е, че западното общество, на което принадлежим и ние, се отказва от своите ценности и се стреми само към благоденствие и задоволяване на своите нужди. Честно казано, спорим за маловажни теми", допълни Красимир Каракачанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каракачане, гола вода сте и вие и ние. Целата ни държава с все народа. Прав е Иво Христов!!!

06.01.2018 16:06:48

Държавата е впрегната да баламосва народа. Некадърна и крадлива паплач.

06.01.2018 15:13:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.