• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Каракачанов: Не искаме министерски постове

Каракачанов: Не искаме министерски постове

/КРОСС/Ще подкрепяме програма. Ще подкрепяме всяко нещо, което е разумно. Няма да излъчваме политически лица за министерски постове. Има 11 точки, по които имаме разминавания и несъгласие, които продължаваме да коментираме.

Това каза в студиото на Нова телевизия Красимир Каракачанов от ВМРО, част от политическата формация Патриотичен фронт, която вчера проведе втора среща с ГЕРБ за съставяне на правителство. Каракачанов категорично отрече функцията на ПФ в новия парламент да бъде на „златен пръст".

Съпредседателят на коалицията посочи основните им тези, които ще защитават.

Не на корупцията, не на монополите и не на ДПС във властта - посочи трите „да" Каракачанов. Да на подкрепа на средния и дребния бизнес, на замразяване и намаляване цената на тока, ревизия в енергетиката, допълни той.

Патриотичният фронт смята, че е крайно време философията на управление да се промени. Това е заложено в нашата програма.

Българските национални интереси стоят и ще стоят над всичко, обобщи Каракачанов.

В събота и неделя Патриотичния фронт ще проведе заседание на парламентарната си група, на която ще обсъди редица въпроси относно работата на депутатите в 43-ото НС.

Той коментира изказването на лидера на либералите в ЕП Ги Верхофстат, който заяви, че най-лошият възможен изход от коалиционните преговори у нас ще е кабинет с участието на националистически формации като Патриотичния фронт и "Атака".

Според Красимир Каракачанов това е активно мероприятие на ДПС, които са член на АЛДЕ в Европейския парламент.

Либералите в Европейския парламент (ЕП) излязоха изненадващо с препоръки за състава на новото българско правителство. Подобна коалиция може да забави допълнително реалната европейска интеграция на България, се казва в изявление на бившия белгийски премиер.

Относно протестите за назначенията в страната, Каракачанов уточни, че не става  въпрос за етнически протест, а за незаконни кадрови решения.

Попитан за КТБ, Каракачанов заяви, че не е нито финансист, нито специалист в областта и не би могъл да коментира казуса, но посочи, че според него гарантираните влогове трябва да бъдат изплатени на хората, а проблемът КТБ да не се прехвърля като проблем върху цялата банкова система.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За какво му е на ДС-побългарения влашки циганин-албинос "Иван" винистерски пост като държавните пари за крадене ги откраднаха колегите ДС-шестаци?! Сега останаха само новите Ауди-8 на УБО и евтините кюфтаци в парламентарния бюфет!

24.10.2014 16:53:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.