• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на обществото се изчерпа

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на обществото се изчерпа

/КРОСС/ Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа", каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с нападението над военнослужещ в село Войводиново, съобщи "Фокус".

По думите на Каракачанов това не може да продължава повече. Той е в село Войводиново, за да обсъди с кмета на общината, както и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай.

"Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", добави Каракачанов.

Според него мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда. Той каза още, че "България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници".

Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във вторник ще бъдат извършени проверки на място от ДНСК и пожарната и къщите ще бъдат съборени най-рано след 14 дни, тъй като тогава изтича законовият срок за обжалване, обясни Каракачанов.

Хората от селото също настояват за премахването на незаконни постройки. В понеделник те излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Те и тия дето напустнаха БГ два милиона не можаха да ги приобщят. Щото Планът Ран Ът предвижда скапването на държавата и който може да бяга го направи. Циганите полудяха от глад и мизерия . Ако в един затворен съд пуснеш 10 сити и 10 изгладнели плъха, не може да се очаква дружба и любов.

09.01.2019 04:48:41

Анонимен

Не могат да ги приобщят по никакъв начин! Нали вече 30 години ги ( ни ) превъзпитават в толерантност, търпимост и пр. глупави клишета! Избийте ги до крак, това са полухора.

08.01.2019 18:23:17

Анонимен

Циганският начин на живот трябва да се направи нетърпим и неизгоден.

08.01.2019 15:09:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.