• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Хосе Карерас вдигна на крака препълнината зала 1 в НДК

Хосе Карерас вдигна на крака препълнината зала 1 в НДК
Великият тенор си взе „сбогом" с българската публика с незабравим концерт

/КРОСС/Великият тенор Хосе Карерас се раздаде на прощалния си концерт с българската публика снощи в препълнената Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

"Благодаря Ви, че сте тук. За нас е изключителна чест да сте в една от най-големите зали в Европа - Зала 1 на НДК!", обърна се директорът на Двореца Мирослав Боршош към знаменития тенор. От своя страна Карерас благодари на Мирослав Боршош за топлото посрещане и перфектната организация. "За мен също е чест да бъда в България. Имате великолепна сграда! А българската публика е невероятна".

Спектакълът, с който световноизвестният певец си взе „сбогом" с родната публика, бе открит от диригентката Любка Биаджони с увертюра от "Прилепът" на Щраус. След това концертът продължи с изпълнения на оркестъра „София Симфоникс" с диригент Давид Хименес, който остана на сцената с Карерас. Повече от два часа публиката се наслади на великолепно изпълнените от тенора творби на Йохан Щраус, Джузепе Верди, Едвард Григ и други. Руското сопрано Анна Аглатова омая зрителите със своя глас и харизма.

По време на концерта Хосе Карерас получи най-високата степен на ордена на Министерството на културата "Златен век" и грамота за заслугите си в развитието и популяризирането на културата и изкуството.

На финала Карерас взриви залата с песента от златните години на "Тримата тенори" - Torna A Surriento.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.