• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

А. Картър: Америка ще противостои на Русия в Сирия

А. Картър: Америка ще противостои на Русия в Сирия

/КРОСС/ Американският министър на отбраната Аштън Картър съобщи за плановете на САЩ и техните съюзници да предприемат необходимите стъпки, за да противодействат на Русия във връзка с нейната операция в Сирия, добавяйки, че Америка е готова за сътрудничество с Москва, предава Bloomberg.

Русия ескалира войната в Сирия, като взeма на мушка умерената опозиция, предупреди Картър, цитиран Reuters. В реч по време на посещение в Испания Картър сравни опитите на Москва да укрепи режима в Дамаск с „привързване към потъващ кораб".

Съединените щати обсъждат с Турция нарушаването на въздушното й пространство от руски изтребител, участващ във военновъздушната кампания на страната си в Сирия, отбеляза той.

Тази седмица министърът на отбраната на САЩ е на обиколка в Европа, основна тема на разговорите му по време на която ще бъде борбата с тероризма и по-конкретно срещу джихадистката групировка „Ислямска държава". След Испания Картър ще посети Италия, Брюксел (за среща на министрите на отбраната на страните от НАТО в четвъртък) и Великобритания в петък.

На среща с испанския си колега Педро Моренес американският министър на отбраната каза, че кралството е било силен партньор на Съединените щати в Ирак и Афганистан, предаде ТАСС.
Моренес заяви, че САЩ имат ключово значение за сигурността на Испания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Емо

Дебелите американци, ща позаслабнат малко. Стига сме ги угоявали тез мазни прасета, май скоро всички, ще станат на мезе. Време е както Меркела, така всички Костовци, Борисовци и слуги на чужди интереси да ги понамалим. Грозно е, едно недоразумение между американската мишка Мики Маус и комика м-р Бийн, - "На това ми прилича Плевнелиев", да е наш президент. Хайде стига! Грозно е мутра и комик да ни управляват!

06.10.2015 08:18:59

Анонимен

И какво ще направят. Нищо защото просто вече е късно "умерената" опозиция е блъф и нищо повече. Ха да видим този субект дали ще прати срещу руските самолети американски или пак се правим на мъже с подгизнали памперси. Черноморския флот на Русия тръгна към Сирия. Крим е руски, което се случи по вина на ФАЩ след като палнаха Украйна. Кълбото на хегемонията на ФАЩ започва да се развива. Дали съюзниците на ФАЩ ще рискуват живота на собствените си войници в един конфликт. Съмнявам се. останалото е войнствена риторика, което значи, че в бъдещите преговори Русия ще диктува условията. Освен това Русия е привела в бойна готовност около 300 части и съединения по територията на РФ от Калининград до Владивосток, с цел проверка на войските. Преди много време някъде споменах, че една от формите за привеждане на войските на военни релси е проверката на бойната готовност. И така ще почакаме да видим падението на ФАЩ от световен хегемон до края на годината. Плашете се от действията на ФАЩ а не от действията на Русия!

05.10.2015 17:48:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.