• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

„Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie

„Нованайт“ грабна златното отличие на наградите за маркетингов ефективност Effie

/КРОСС/ „Нованайт“ беше отличена със златна награда за най-ефективна маркетингова кампания в категорията „Стоки“ в тазгодишното издание на престижните награди Effie.

Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд.

Вече почти 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година.

„Нованайт“ грабна приза след като до финала бяха допуснати шест компании от сферата на бързооборотните стоки.

„Добре планираната и реализирана маркетингова стратегия само за година нареди „Нованайт“ в Топ 3 по продажби в стойност в категорията „Сънотворни и успокоителни“ (международната класификация на фармацевтичните продукти), а в подкатегорията „Сънотворни“ е на 1-во място.

Това се случи на силно фрагментиран пазар в конкуренцията на над 115 бранда, повечето от които съществуват с няколко разновидности и то на по-ниска цена.

Заложихме на широк микс от комуникационни канали – телевизия, външна реклама, дигитална кампания, реклама в аптеките, PR, и доброто планиране на активностите в комбинация с точните послания дадоха този отличен резултат.

Но най-голямото признание е факта, че спечелихме доверието и признанието на фармацевтите и на нашите потребители.“, коментира Валентина Белчева, Маркетинг мениджър „Продукти без рецепта“ на Sanofi за Югоизточна и Централна Европа.

Това не е първото отличие на продукта за сън Нованайт за тази година. Нованайт беше гласуван от потребителите за продукт на годината в категорията „Хранителна добавка за сън“ в класацията „Voted Product of the Year“ 2019 и е единствената хранителна добавка с награда от Съюза на българските фармацевти в категорията си.

Нованайт спечели и признанието на Българската асоциация на рекламодателите, взимайки голямата награда за „Най-успешна лансираща кампания в България 2019“ в конкуренция с FMCG, телекоми, автомобили, банки и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.