• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Взрив в завод "Арсенал", има жертва

Взрив в завод "Арсенал", има жертва

/КРОСС/ Човешка грешка е причина за инцидента в завод "Арсенал". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в парламента относно инцидента от тази сутрин в казанлъшката оръжейна фирма "Арсенал", при който загина работник на 39 години, а друг е в тежко състояние. Той съобщи, че има и трети пострадал, но не даде повече подробности.

"Има едно помещение, в което се работи дистанционно, буквално със забъркване на смес. Двамата са били вътре. Съгласно технологията и мерките за безопасност, трябвало е да бъдат отвън. Управлението на този процес е изнесено навън, има табло с бутони. Защо са били вътре, тепърва ще стане ясно. Нарушили са техническата дисциплина, запалила се е сместа, няма взрив, за това и няма пожарна там", заяви Валентин Радев. Той обясни, че сместта е на барутна основа, лумнала е и е обгорила работниците.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова обясни пред БНТ, че не е имало взрив в „Арсенал", става въпрос за запалване.
"Става въпрос за нарушение на технологията, при която се работи в този цех. Към настоящия момент знаем, че загиналият е на 26 години, а пострадалият е на 46 години. От инспекцията по труда също вече са пристигнали на място. Очакваме да видим какви ще бъдат резултатите", добави Микова.

Няма замърсяване на въздуха след инцидента в "Арсенал" АД, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ в Стара Загора. Замерванията, направени днес по обед, са установили, че няма завишения на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух в град Казанлък. Измерването е направено в три точки извън площадката на "Арсенал" АД към най-близката жилищна зона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.