• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Втори полицай почина от раните си, получени по време на протестите в Киев

Втори полицай почина от раните си, получени по време на протестите в Киев

/КРОСС/Втори служител на реда е починал от нараняванията си, получени при сблъсъците пред украинския парламент, съобщи вътрешният министър на страната Арсен Аваков, цитиран от БНР. Над 140 души са били хоспитализирани след вчерашните размирици в Киев, избухнали, след като Върховната рада прие на първо четене проектозакон за повече правомощия на източните райони на Украйна. В ареста остават 18 заподозрени във връзка с безредиците в украинската столица. Тринайсет души са освободени, тъй като информацията за тях засега не е потвърдена. Сред оставащите под стража има двама бойци от силите на украинското МВР, един от които е заподозрян в хвърляне на граната срещу силите на реда.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обвини за избухналото вчера насилие партията "Свобода" и нейния лидер Олег Тягнибок, напомня ТАСС. Член на доброволческия батальон "Сич" към украинското министерство на вътрешните работи е задържан по подозрение за взривяване на граната по време на протестите. При взрива загина един служител на националната гвардия. Командирът на батальона каза, че задържаният е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната.

Вчерашните събития в Киев показват колко е опасен флиртът с екстремисти - партията "Свобода", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със студенти и преподаватели от Московския държавен институт за международни отношения към дипломатическото ведомство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.