• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Три български филма на Киномания 2013

Три български филма на Киномания 2013

/КРОСС/ Три български филма ще бъдат показани на Киномания 2013.

Българската оперна дива Александрина Пендачанска можем да видим в „Да разкриеш Саломе" с режисьор Найо Тицин, който е и неин съпруг. Документалният филм е сред българските предложения на Киномания 2013 и е с участието на френския моден дизайнер Кристиан Лакроа, латвийския диригент Модестас Питренас и френския режисьор Венсан Босар. Операта на Щраус е представена като естетическо и емоционално преживяване, чрез което се разкриват тъмните кътчета на човешката душа. На прожекциите в кината „Одеон" и „Люмиер" ще присъства самата Пенданчанска, която пристига у нас по покана на НДК.

Създателят на „Тримата глупаци" и „Сънчо" е в центъра на не по-малко интригуващия филмът „Чичо Тони, тримата глупаци и ДС". Режисьорките Весела Казакова и Мина Милева разказват с много чувство за хумор историята на Антони Траянов (Чичо Тони) - таланлив аниматор и забавен човек, който остава в сянка в разцвета на българското анимационно кино през 70-те години на миналия век.

Киномания 2013 отдава почит към големите имена на съвременната българска култура с вечер, посветена на Рангел Вълчанов и изложба на черно-бели фотоси от професионалния му път, както и прожекция на документалния филм „Индия завинаги". Ще бъде показана и съкратената, 35-минутна версия на „Немирната птица любов". Прожекциите на двата филма на 28-ми ноември от 18:30 часа в „Люмиер" са със свободен вход.

Киномания 2013 започва на 14-ти и ще продължи до 1 декември в зала 1 на НДК, кино „Люмиер", „Одеон", „Дом на киното" и „Евросинема".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.