• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Български музикален проект спечели престижната германска награда "Ехо Класик 2017"

Български музикален проект спечели престижната германска награда "Ехо Класик 2017"

/КРОСС/ ECHO Klassik 2017 ще стане част от огромната колекция награди на световнопризнатото българско клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Призът е в категория "Запис на концерти от 20/21 век" и се присъжда за албума им с творби за две пиана и оркестър от Бела Барток и Виктор Бабин, съобщава БНР. Записите са направени със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на Йордан Камджалов, а концертът на Бабин беше издаден премиерно за света.

За първи път изцяло български звукозаписен проект, издаден от германската компания CPO, получава най-престижната награда за класическа музика в Германия. В историята на "Ехо Класик" са записани още имена на българи: оперните прими Веселина Кацарова (1999, 2000, 2003), Соня Йончева (2015) и Красимира Стоянова (2015), цигуларката Гергана Гергова и пианиста Павлин Нешев от Trio Image (2014).

Тази година и примата Соня Йончева е част от екип, отличен с "Ехо Класик 2017" - за записа за "Сватбата на Фигаро" от Моцарт под диригентството на Яник Незе-Сеген. 54 награди в 22 категории ще бъдат раздадени на церемония в новата Филхармония на Елба в Хамбург на 29 октомври. Аглика Генова и Любен Димитров ще застанат до музиканти като певиците Джойс ДиДонато и Матиас Гьорне, диригента Кент Нагано, пианиста Фазъл Сай, цигуларите Кристиан Тецлаф и Рено Капюсон и др.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

лотос

Поздравления за наградата на талантливите български пианисти, но какво е тяхното изкуство, запечатано на СД без онези,които са направили записа?! Интересното е, че никой не ги споменава. Издател е доколкото знам немска фирма, но записът е направен в 1 студио на БНР от звукорежисьора Мирослав Данев, който, уви, напусна този свят съвсем наскоро и от звукооператора Константин Драмалиев. Би трябвало да се гордеем и с тях - та нали наградата е за звукозапис!!!

31.10.2017 14:12:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.