• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Клаус: Западът нанесе удар на Украйна, а Русия беше принудена да реагира

Клаус: Западът нанесе удар на Украйна, а  Русия беше принудена да реагира

/КРОСС/ "Това, което се случва в момента в Украйна,  е гражданска война, а не руско-украински конфликт, както твърдят медиите", заяви в интервю за радио Impuls бившият президент на Чехия Вацлав Клаус.

Бившият чешки президент е категоричен, че именно Западът е нанесъл „удар" на Украйна, а Русия е била принудена да реагира. Това, което се случва в момента в тази източноевропейска държава, по негово мнение, е гражданска война. Единственият изход от ситуацията, според Клаус, са преговорите и голямо търпение. 

Клаус нарече Украйна изкуствено създадена държава. До 1945 г. части от сегашната източноевропейска държава са били в състава на Русия, Полша, Чехия, а по-рано на Австро-Унгария. Според него, Украйна отчаяно се нуждае от свързващ фактор, който да поддържа нейната цялост.
„Да се нанесе удар (в преносен смисъл) по тази много крехка и уязвима държава от всички страни: север, юг, изток или запад - би означавало нейния край. Аз мисля, че Русия това не е правила. Русия е предприела принудителни стъпки", заяви Клаус.

„Онзи, който всъщност „удари" Украйна, е Западът", според чешкия политик. „Бутнаха я Западна Европа, Америка и някои от бившите борци, досега сражаващи се с комунизма, като г-н Шварценберг и подобни. Именно те са нанесли удара. Те са излизали на Майдана, на митингите и с това нищо добро не можеше да завърши", категоричен е Клаус.

Това, което се случва в момента в Украйна, според Клаус е гражданска война, а не руско-украински конфликт, както твърдят медиите.

„Тази лъжа, която се е насъбрала върху всичко това, която ежедневно се повтаря във всички медии: западноевропейски, наши и американски - за мен е едно истинско нещастие и ужас", каза бившият чешки президент.

Според него, санкциите няма да решат нищо. „Те и в миналото не са решавали нищо", обясни Вацлав Клаус, визирайки санкциите в миналото срещу Куба и подобни мерки по отношение на Иран. Клаус смята, че в настоящата ситуация може да помогнат единствено преговори с много търпение.

Оригинал: Západdrcnuldo Ukrajiny a Rusko muselo reagovat, tvrdí Klaus

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не са 20 лв., този му плащат много повече руснаците, за да буни духовете. Наш човек е ...!

13.09.2014 09:30:39

Анонимен

Същия трол си ти. Познавам те по ГОЛЕМИТЕ ти букви. Смешник си! За 20 лева даваш майка ти да проституира за да си купиш херца!

12.09.2014 17:12:01

Анонимен

Добре охранен, загладил косъма и с нагла осанка - ЕТО ТОВА Е СЪВРЕМЕННИЯ РУБЛАДЖИЯ, А ИНАЧЕ И БИВШ ПРЕЗИДЕНТ на ЧЕХИЯ ! Има бели петна от 1968 год. ...!

12.09.2014 12:52:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.