• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кличко се отказа от бокса, Кобрата излиза срещу Джошуа за световната титла

Кличко се отказа от бокса, Кобрата излиза срещу Джошуа за световната титла

/КРОСС/ Кубрат Пулев е на крачка от мач за световната титла в професионалния бокс. Това става факт, след като Владимир Кличко слага край на спортната си кариера. Новината за решението на украинеца обяви „Шпорт Билд".

Именно Кличко трябваше да е следващия съперник на световния шампион Антъни Джошуа, като се очакваше двамата да изиграят реванш на 11 ноември в Лас Вегас.

След като по-малкият от братята Кличко се отказва от мача, то следващият съперник на Джошуа трябва да е именно Пулев. Докато се изчакваше решението на украинеца за реванша от екипа на британеца неведнъж обявиха, че ако Кличко се откаже, то ще има мач с българина. Дори се заговори и за евентуалното място на двубоя, а именно Кардиф.

Кобрата е официален претендент на Международната боксова федерация - една от организациите, на които олимпийският шампион от Лондон 2012 държи световните титла в тежка категория и задължително трябва да защитава. 

Малко след като излезе новината на "Билд" самият Кличко излезе с изявление и потвърди, че слага край на бляскавата си кариера.

"Нарочно си оставих няколко седмици преди да взема решение, защото исках да мине достатъчно време от боя на стадион "Уембли". Като аматьор и професионален боксьор, аз постигнах всичко, за което съм мечтал и сега искам да започна своята втора кариера след спорта.

Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и толкова успешна боксова кариера. Изключително съм благодарен за това. Благодаря на всички, които винаги са ме подкрепяли. Особено на моето семейство, моя отбор и многобройните ми фенове.

Преди 27 години направих най-добрия си избор - избрах професия, която се превърна в моя живот. Започнах своето пътешествие в спорта. Избраният път откри света пред мен, в буквалния смисъл на думата.

Пътувах по света, научих нови езици, предприех много бизнес начинания, изградих обекти на интелектуални собствености, помагах на хора в нужда, станах учен, предприемач, мотиватор, хотелиер, треньор, инвеститор и много повече. Станах такъв човек, какъвто исках да бъда.

Аз бях и все още съм в състояние да правя всичко това, заради глобалната популярност на бокса, моя собствен талант и най-важното заради вас, моите верни фенове.

В един момент в живота ни, ние сме длъжни, или искаме да приключим така да се каже нашия активен живот и да се подготвим за следващата глава. Очевидно е, че аз не съм изключение от това и сега е мой ред.

Правя това с най-голямо уважение към новите предизвикателства, но също така и с огромно вълнение, страст, отдаденост, очакване и надявайки следващата ми кариера, която аз съм планирал в продължение на няколко години, ще бъде толкова успешна, ако не и повече, отколкото предишната ми.

Вместо да да кажа благодаря и да кажа "сбогом", аз искам да продължите да ме следвате в това ново и вълнуващо пътуване. Когато сме заедно, ние сме по-креативни, по-ефективни, по-продуктивни и просто по-силни във всяко едно отношение. Заедно ние сме движеща сила".

Малко, след като новината за отказването на Владимир Кличко стана официално факт, промоутърът на Антъни Джошуа обяви в "Туитър".

"Когато IBF насрочи реванша на Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко, имаше условие, че ако Антъни не се бие срещу Кличко, то негов съпреник ще е Пулев, така че вече водим разговори с Кале Зауерланд", заяви Еди Хърн пред Sky Sports News.

"Индипентънт" пък излезе с категолрично заглавие - "Следващият съперник на Антъни Джошуа е Кубрат Пулев след шокиращо отказване от спорта на Владимир Кличко".

Датата за мача между Джошуа и Пулев трябва да стане ясна до един месец.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.