• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хилъри Клинтън: САЩ създадоха "Ал Кайда"

Хилъри Клинтън: САЩ създадоха "Ал Кайда"

/КРОСС/Ние имаме минало с навлизането и от­теглянето от Пакис­тан. Нека да си спом­ним сега, че същите хора, с които воюваме днес, ние финансирах­ме преди 20 години. Това заявява в няколко интервюта бившата държавна секретарка на САЩ Хилъри Клин­тън, цитирана от "Атака". Така тя признава за главната роля на Ва­шингтон в създаването на Ал-Кайда, финанси­рането и въоръжаване­то на муджахидините. „И го направихме, за­щото бяхме „заключе­ни" в борбата със Съ­ветския съюз", допълва чиновничката.

Разказът й продъл­жава с присъствието на съветски войски в Афганистан Ние не искахме да ги видим да контролират Цен­трална Азия и се задей­ствахме. Президентът Рейгън в партньорство с Конгреса, тогава ръ­ководен от демократи­те, казаха: „Знаете ли, звучи много добра идея! Нека и да наемем тези муджихадини. Нека да доведем и хора от различни места в Сау­дитска Арабия", казва Клинтън. „Внасянето на хора беше начин да се справим със Съвет­ския съюз и, познайте какво, справихме се с тях. Загубиха милиар­ди долари и това дове­де до колапса на СССР, така че съществува много силен аргумент, че това не е била лоша инвестиция", продъл­жава тя.

Когато САЩ са се изтегляли от Пакис­тан, са оставили раз­пръснати из цялата страна ракети, мини и други оръжия. Янките са заявили, че не искат да имат повече нищо общо с муджахидини­те и дори ще ги санк­ционират. „Нека да бъдем откровени, ние помогнахме да се създа­де проблемът, с който сега се борим", заключ­ва Клинтън.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Звучи жалко , но има и други истини за казване .........

20.12.2015 19:58:44

Анонимен

абе и вие ще го духате някога мръсни копелета американски

18.12.2015 17:25:06

Анонимен

Няма приятели, няма ценности, а само интереси на Капитала. Кой американски президент беше казал за поредната южноамериканка марионетка: Този е кучи син, но наш кучи син!"?

18.12.2015 10:31:41

Фактор

Брей тези идиот ,голям цинизъм ,големи лицемери. С една дума ние сме идиоти но си вършем добре работата въпреки ,че сеем разруха водим света към гибел. Това е пълно безумие. Анархия навсякаде и във всичко. Тези хора викат и крешат с една дума: ,,Аз съм атеист ,аз съм атеист незнам какво искам,но знам как да го получа"

17.12.2015 13:56:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.