• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

КНСБ отбелязва Международния ден на загиналите и пострадалите при трудови злополуки

КНСБ отбелязва Международния ден на загиналите и пострадалите при трудови злополуки

/КРОСС/ Днес конгресното ръководство на КНСБ, начело с президента Пламен Димитров, представители на основните членове и на централата на КНСБ, на законодателната и изпълнителната власт, поднесоха цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ, като отдадоха почит към загиналите и пострадалите при трудови злополуки.
Сред присъстващите бяха д-р Хасан Адемов - председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, Гълъб Донев - заместник-министър на труда и социалната политика, Васил Велев - председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Бисер Петков - управител на НОИ и други.

На пресконференция, след поднасянето на цветята, бяха представени данни и статистика относно трудовите злополуки през 2014 г.
"На базата на интегриран подход трябва да гарантираме необходимите стандарти за безопасни и здравословни условия на труд и да преодолеем негативните тенденции. Благодаря на КНСБ, че в продължение на толкова много години не спира да поставя този въпрос на вниманието на обществеността", заяви д-р Адемов.
"МТСП продължава да работи по усъвършенстване на законодателството, като основен акцент поставяме на превенцията срещу трудовите злополуки и професионалните болести, тъй като именно тя е основният фактор за борба с тях", посочи Гълъб Донев.

Според Васил Велев българските работодатели осъзнават колко важна роля имат за сигурността на трудовия процес. Той подчерта, че липсата на устойчива тенденция за намаляване на трудовите злополуки е повод да се направи обстоен анализ, като се предприемат действия, така че такива случаи да не се повтарят.
На пресконференцията беше дадена и годишната награда на КНСБ "Прометея" за принос в хуманизирането на работната среда, здраве и безопасност на хората. Тази година наградата получиха „Златна Панега цимент" АД, „Фазерлес" АД и „Софийска Вода" АД.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.