• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Алфа Рисърч”: Правителството губи позиции след европредседателството

„Алфа Рисърч”: Правителството губи позиции след европредседателството

/КРОСС/ Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, показва проучване на агенция „Алфа Рисърч”.

Според авторите му кабинетът губи инерцията, натрупана по време на европредседателството, а общественото мнение става по-критично заради боричканията между Патриотите и поредицата проблеми от лятото – чумата по животните, срива на Търговския регистър, трагедията край Своге.

Две трети от запитаните са на мнение, че противоречията в управляващата коалиция се изострят. „Освен преките негативи, които всеки конфликт носи, тези публични взаимоотношения залагат и по-дългосрочни капани. Те атакуват „отвътре“ основното послание  на ГЕРБ, за стабилността. Някак неубедително е нестабилна коалиция да произвежда стабилност в обществото”, отбелязват от „Алфа Рисърч”.

Растат негативните оценки както за правителството, така и за премиера Бойко Борисов. Впечатляващ ръст в рейтинга отчита спортният министър Красен Кралев, който се оказва най-успешен в правителството според анкетираните. Според „Алфа Рисърч” това се дължи на домакинството на три световни първенства.

ГЕРБ се свива

В резултат от ръста на критичните настроения сред избирателите, партиите от управляващата коалиция и техните лидери губят доверие, което обаче не се трансформира към опозиционните формации и лидери, посочват от социологическата агенция.

ГЕРБ намалява с 2,3% електоралната си подкрепа в сравнение с юни и се установява на 22.2%, като в края на септември ги делят само 2,5% от БСП. Левицата на свой ред остава оставава стабилно на позициите си от юни (19,7%).

Частичната на електорална подкрепа за Патриотите, се затвърждава и през септември. С 4,7% вот от всички избиратели те биха  прескочили парламентарната бариера, но низходящият им тренд ги поставя в по-слаби позиции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ И БСП И РЕЗИДЕНТА.

09.10.2018 12:26:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.