• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Колев видя ниша за появата на нова политическа формация

Колев видя ниша за появата на нова политическа формация

/КРОСС/ До голяма степен бъдещето на националните политически битки ще бъде на основата на антиевропейското и дистанцирането от диктата на европейското, прогнозира в предаването „12+3" социологът Кольо Колев от агенция Медиана. Онези партии, при които има елемент на дистанциране и противопоставяне, но не крайно, ще бъдат в по-добра позиция, подчерта той и се аргументира:

Все повече и повече нараства усещането за лъжа. Преди говорехме за евроатлантически ценности, европейски хубави неща, европейски принципи. Все повече това престава да съществува и хората навсякъде виждат лъжа. Всичко това удря върху усещането за добрата Европа, доброто НАТО, добрия цивилизационен избор, ако щете, който беше рекламиран. И хората все повече и повече, изпитвайки отвращение, ще търсят нещо друго.

Дълбокото ми убеждение е, че на следващите избори алтернатива ще има, допълни социологът:

Независимо дали това ще е Слави Трифонов, ако той скочи в дълбокото, или някоя друга политическа формация, но ще има. Категорично. Има огромна ниша - за някой, който казва: "Не ща и тези, и тези. Всички са навързани като свински черва. Искам някой, който най-накрая да ми говори истина, да не ме лъже".

Ще има нова политическа формация, но дали тя ще бъде успешна като НДСВ, или като ГЕРБ, или ще остане на по-ниски нива, както беше Бареков, или "Воля" на Марешки, не може да се съди отсега.

Малко или много Българското председателство ще бъде много шум за нищо, смята Кольо Колев:

Темата полека-лека започва да се изтърква и ще продължи да се изтърква, ако няма някакви реални, вълнуващи хората теми и събития, например влизането на България в Шенген или в чакалнята за еврото. Това ще бъде една бързо изтъркваща се тема, ако няма някаква форма на закачки, свързани с националните интереси на България.

Върху вота на недоверие се наслагват допълнително казусите на Истанбулската конвенция и Пирин. Всичко това пряко удря върху управляващите и по несъмнен начин ерозира подкрепата за тях, изтъкна още Колев:

По Истанбулската конвенция без съмнение точки натрупаха Обединените патриоти и по-конкретно Красимир Каракачанов, който бе сред първите, били камбаната. БСП също ще получи своите позитиви - към момента тя се явява единствената основна партия, която е анти ГЕРБ.

ДПС в случая трудно можем да кажем в каква степен в момента са опозиция, или не са, отбеляза Колев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Димитър

Колев, колко ти плати Каракачанов за тази лъжа? Кога Каракачанов е сигнализирал за тази конвенция? Неговият евродепутат Джамбазки даже не посмя да гласува срещу нея, въздържал се, което е "да" в ЕП. Първите, които обявиха какви заплахи носи ратификацията на Истанбулската конвенция, са АТАКА. Те го направиха още през октомври 2017 г. Ти какво, пъхаш се между шамарите и разиграваш интриги в коалицията, така ли?

24.01.2018 10:51:55

до Анонимен

Ходи да се изакаш, тогава ще ти олекне.

24.01.2018 03:46:15

Анонимен

ТЕБ ТЕ СЛУШАМ САМО ЗАРАДИ ГЛУПОСТИТЕ.КАТО ТЕ ЧУЯ МИ ОЛЕКВА

23.01.2018 21:55:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.