• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Олимпийският медалист Надя Команечи разказва за изпитанията в кариерата си в новия епизод на “Преследвайки златото“

Олимпийският медалист Надя Команечи разказва за изпитанията в кариерата си в новия епизод на “Преследвайки златото“

/КРОСС/ На 14-и март, понеделник, в 20.00 часа новият епизод на предаването „Преследвайки златото" по Евроспорт 1 ще разкаже една от най-впечатляващите истории в съвременния спорт - тази на петкратния златен медалист в гимнастиката Надя Команечи.

Вторият епизод от поредицата „Преследвайки златото" ще пренесе зрителите на пътешествие през легендарната кариера на Команечи и върхът на Олимпийските игри през 1976 г. в Монреал, където 14-годишната тогава румънка се превръща в първата гимнастичка, получила най-високата оценка „10.0". В момента Команечи живее в САЩ и продължава да вдъхновява стотици да превърнат спорта в път към своето лично израстване.

В 30-минутния епизод ще видим още историята на Каталина Понор, определена от Команечи като най-добрата румънска гимнастичка за последните две десетилетия. Понор има спечелени пет медала от Олимпийски игри, сред които и три златни от олимпиадата в Атина през 2004 г. В рубриката на предаването „Технологично" зрителите ще се запознаят с техниката, уменията и смелостта, необходими на една гимнастичка, за да се състезава в упражнение на греда.

Последната участничка в епизода е състезателят по таекуон-до Рахеле Асемани, която се изправя пред изключителни геополитически пречки, за да успее да постигне своята олимпийска мечта. Родена в Иран през 1989 г., тя е бежанец, живеещ в Белгия без статут на местен поданик и е готова на всичко възможно, за да получи шанса да се състезава в Олимпийските игри в Рио де Жанейро тази година.

Моменти от интервюто с Надя Команечи:

За нейните първи Олимпийски игри в Монреал през 1976 г.
„Бях много изненадана от множеството хора, които присъстваха, и от шумотевицата, която създаваха. Бях уплашена, затова си помислих: Аз не съм на голямата сцена, а в гимнастическия салон." Опитах се да направя нещата по-малки, отколкото изглеждаха.

За 1976 г.:
Не участвах в Олимпийските игри, за да създам история, а за да покажа това, което можех. Нямах идея, че тези десетки ще променят не само историята, но и живота ми."

За преместването й от Румъния в САЩ:
Тогава не разбирах защо не ми позволяват да напусна Румъния. Аз съм амбициозен човек и вярвах, че ако имам шанса да замина, трябва да го направя. Затова когато получих тази възможност, емигрирах от Румъния.

Евроспорт, спортният телевизионен канал на Discovery, свързва фенове и спортисти по време на най-големите спортни събития. Неговите канали, Eurosport 1, Eurosport 2 и Eurosport News, достигат до повече от 243 милиона абоната в 99 държави в Европа, Азия, Африка и Средния Изток. Eurosport.com е най-големият спортен уебсайт в Европа с над 23 милиона посетители месечно. Eurosport Player дава неограничен достъп до най-големите събития от спортния календар, на разположение по всяко време и на всяко устройство в 52 държави. Eurosport Events е специализиран канал в управлението и популяризирането на международни спортни събития. Повече информация можете да намерите тук: corporate.eurosport.com

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.