• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Росен Желязков: Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта

Росен Желязков: Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта

/КРОСС/  Има само един човек, който може да ми направи предложение да стана министър и това е министър-председателят Бойко Борисов.

Не беше лесно решението да приема поста, но понякога човек трябва да пренебрегне собствените си удобства и зоната на комфорт, защото го убеждават със силни доводи и аргументи. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той добави, че до момента не му е било предлагано да заема министерски пост. Новоизбраният министър коментира, че според него предшественика му Ивайло Московски е бил изключително успешен в дейността си на поста. Ние се познаваме вече повече от 10 години и сме работили сме изключително близко и успешно, каза още Росен Желязков.

Той добави, че сектора, с който се занимава министерството е тежък, защото включва в себе си не само транспорта, ами и теми свързани със съобщенията и технологиите, които преди години са били в различни ведомства.

Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и управление на човешките ресурси. Според мен министърът не трябва да е най-добрия експерт в своето министерство, ролята на министъра е да мотивира, убеждава, контролира процесите и да следва приоритетите, такива каквито са заложени в програмата, коментира Росен Желязков. Според него в министерството няма някакви пожари за гасене, но трябва да има по-добра координация и взимане на решения, което по принцип е проблем за цялата държавна администрация. Вчера министър-председателят Бойко Борисов сам даде отговор защо Александър Манолев не е станал министър, коментирайки, че той не е споменал информацията, че е участвал и е бил подсъдим в пътен инцидент през 2012 година.

Не мога да коментирам думите на господин Манолев, че някой се е уплашил от него, нямам представа, коментира още Росен Желязков.

Новият транспортен министър коментира и писанията и информациите, че е имал афера с шефа на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. Тези информации датират още от времето, когато тя стана министър на вътрешните работи. Тогава атаката бе срещу нея, а сега говорим за същия вид атака, само че към мен. С Румяна Бъчварова сме работили близо 4 години в първия кабинет на Бойко Борисов, тя като началник на кабинета, аз като главен секретар и имахме много добра координация. Всеки, който е в публичния сектор, не е застрахован да бъде обект на фалшиви новини и клевети, коментира още Желязков.

Новият транспортен министър коментира и темата „Костинброд”, отбелязвайки, че това е затворена страница за него. Няма желание за реваншизъм. Преминал съм през всички съдебни нива и там истината е казана и доказана, каза Росен Желязков.

По темата за това дали е доволен от дейността на шефа на БДЖ, министърът заяви, че до момента не е разговарял с него и не може коментира неговата дейност. Тепърва ще се срещам и провеждам разговори с мениджърския екип, затова не е времето сега да се говори за някакви кадрови промени, добави още новият транспортен министър. Към 2009 година БДЖ е имало 900 млн. лева задължения, които сега са изплатени - не мисля, че можем да говорим за съсипия в това положение, смята още Росен Желязков. Той добави, че все пак проблеми в БДЖ има и решението им е един от основните приоритети на кабинета в сектор "Транспорт", а друг важен приоритет е концесията на Летище "София". Лично мое желание и цел да се справя с проблема на безопасността по пътищата, коментира още министърът на транспорта Росен Желязков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.