• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Екипът на Тръмп се готви за процедура по импийчмънт

Екипът на Тръмп се готви за процедура по импийчмънт

/КРОСС/ Бившият директор на ФБР Джеймс Коми се е съгласил да даде публични показания по разследването за руската намеса в президентските избори в САЩ, съобщи сенатската комисия по разузнаването, която отправи покана към него да отговори на въпроси по темата.

Коми ще бъде изслушан през юни, на открито заседание на сената. Очаква се той да даде повече информация за разследването и да разкаже за събитията, довели до уволнението му, предава news.bg.

"Надявам се, че показанията на бившия директор ще помогнат да намерим отговорите на някои въпроси, породени при изненадващото уволнение на Коми от президента" - коментира сенаторът от Вирджиния Марк Уорнър.

Междувременно CNN съобщи, че адвокатите на Белия дом вече са започнали подготовка по защитата на Тръмп в случай, че се стигне до процедура по импийчмънт.

От телевизионния канал отбелязват, че към момента започването на процедура по импийчмънт е малко вероятно, но през последните дни юристите в президентската администрация са започнали консултации с експерти по темата.

По-рано в американските медии се появи информация, че Тръмп се е похвалил на руския външен министър Сергей Лавров с уволнението на "смахнатия" Коми.

Наред с това CNN съобщи, че по време на президентската кампания представители на Кремъл са се хвалели, че са създали "здрава връзка" с бившия президентски съветник Майкъл Флин, както и че разчитат да го използват като инструмент за влияние върху Тръмп и екипа му.

Тези разговори на руските чиновници са обезпокоили служители на американското разузнаване, които се опитват да установят колко и каква секретна информация са предоставили на Флин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Блазе им, а ние и от американските шпиони трябва да се отръскваме и от руските и от турските....мисията невъзможна.

20.05.2017 17:40:00

Анонимен

САЩ трябва да се отърсят от тая руска шпионска пасмина, а след това да дойдат и у нас - всички Руски шпиони - за храна на Алигаторите!!!

20.05.2017 10:56:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.