• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Завърши 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

Завърши 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

/КРОСС/ 28 септември 2017 в София, България приключи Тринадесетата международна конференция "Тероризъм и електронни медии".

Основната цел на конференцията беше да привлече вниманието на световните медии, националните правителства и обществени организации към проблемите по противодействие на международния тероризъм чрез електронните медии.

В конференцията взеха участие 123 журналисти и експерти от 23 държави, включително: Беларус, Белгия, България, Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Йордания, Китай, Обединените арабски емирства, Румъния, Сърбия, Хърватия и др. Броят на участниците всяка година расте, което показва нарастващата актуалност на проблема. 

По време на срещата беше обсъден проект по препоръка на журналисти, занимаващи се с темата за международния тероризъм.

На събитието присъстваха Владимир Козлов, съпредседател на Организационния комитет на конференцията и заместник-началник на Федералната агенция за пресата и масови комуникации на Руската федерация;  Степан Месич - бивш президент на Хърватия; вицепрезидентът и военен министър Красимир Каракачанов; Веролюб Арсич - председател на парламентарната група на управляващата Сръбска Прогресивна партия в Скупщината; депутати от Народното събрание на България, представители на външните министерства на Русия, Иран, Китай, Сърбия. На конференцията присъстваха представители на ООН, ОССЕ и ЮНЕСКО.

По време на конференцията бяха обсъдени въпроси като: ролята на медиите при отразяване на терористични атаки в Европа, Близкия изток и Сирия; предупрежденията за тероризъм в информационното пространство: доброволните "правила за поведение" на електронните медии; гражданското общество и електронните медии; методи за противодействие на героизацията на терора и терористите; кибертероризъм и информационни войни като нова мащабна заплаха за националната и международната сигурност.

Неразделна част от конференцията бяха пленарните сесии, кръгли маси, информационни телевизионни програми, репортажи и филми, онлайн презентации, посветени на борбата с тероризма, дебати, свързани с темата.

Генерален партньор е „Лаборатория Касперски".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.